Deniz Poyraz Kimdir?

İzmir’de parti binasına düzenlenen silahlı saldırıda ölen Deniz Poyraz olayı hakkında yargı süreci başladı. Mahkeme sürecinin ardından Poyraz’ın ismi aratılmaya başlandı. Detayları sizler için derledik.

29.12.2021-13:25 - (Son Güncelleme: 30.12.2021-08:58) Deniz Poyraz Kimdir?

17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il binasında yaşanan silahlı saldırıda hayatını kaybeden parti üyesi Deniz Poyraz’ı öldüren silah, Onur Gencer’in elindeydi. Gencer, davanın ilk duruşmasına bugün çıkacak. Parti üyelerinin mahkeme binası önünde hazır bulunacağı düşünülüyor. İşte detaylar…

NE OLMUŞTU?

17 Haziran 2021 günü, 27 yaşındaki Onur Gencer HDP İzmir il binasına silahlı saldırı düzenledi. Saldırı sırasında 38 yaşındaki Poyraz hayatını kaybetti. Olayın ardından tutuklanan Gencer, tasarlayarak insan öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezası istemiyle dava açılmıştı.

Dava için hazırlanan iddianamede Onur Gencer’in saldırı ardından WhatsApp’ta ve olay yerinden ayrılırken kullandığı ifadelerde suçunu itiraf ettiği söylendi. Öncesinde veya sonrasında Gencer’e yardım eden ya da azmettiren bir kişinin ya da grubun bulunmadığı da yer alan ifadeler arasında.

Acil tıp teknisyeni olan Onur Gencer, olay yerine taksiyle gitmişti. Binada yalnız bulunan Deniz Poyraz'ı öldüren Gencer, olayın ardından 40 dakika sonra polise giderek teslim olmuştu. İfadesinde PKK örgütüne beslediği kin sebebiyle olayı gerçekleştirdiğini söyleyen Gencer olaydan aylar öncesinden işinden ayrıldığını da açıklamıştı. Olayı tek başına gerçekleştirdiğini aktaran Gencer, hem korktuğunu hem de kininden dolayı sevindiğini aktarmıştı.


İLK DURUŞMA GÖRÜLÜYOR

Onur Gencer hakkında açılan davanın ilk duruşması bugün (29.12.2021) İzmir Bayraklı Adliyesi 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Salonun küçüklüğü sebebiyle duruşma, 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne taşındı, orada devam ediyor.

Duruşmaya HDP’den birçok isim katıldı. Kalabalık oluşturan gruptan duruşma öncesinde “Deniz Poyraz ölümsüzdür, sözümüz barış olacak” sloganları atıldı. Sanık Onur Gencer’in salona getirilmesinin ardından bazı avukat ve izleyicilerin salona alınamaması tartışma yarattı.

DURUŞMA GÜNDEMİNDE NELER VAR?

Onur Gencer tutuklu olarak getirildiği duruşma salonunda "İşyeri dokunulmazlığını ihlal etme, tasarlayarak öldürme, siyasi partiler veya meslek kuruluşlarının kullanımında olan bina, tesis veya eşyaya zarar verme" suçlarından yargılanıyor.

Davaya ilişkin 110 sayfalık iddianame savcılık tarafından altı ayda hazırlandı. İddianame tanıkları arasında sanığın ailesi, arkadaşları, olay gününün görgü tanıkları, işyerine gidişinde kullandığı taksilerin şoförleri, kaldığı otelin çalışanları gibi kişiler bulunuyor. İddianame için toplamda 31 kişi ifade verdi. Duruşmadan çıkacak sonuç bekleniyor.

İLK DURUŞMA SONA ERDİ

Dün öğle saatlerinde başlayan duruşmada sanığa çeşitli sorular soruldu. Poyraz'ın ailesi ve sanık arasında zaman zaman sesler yükseldi ve arbede yaşandı. Mahkeme heyeti sanığın her türlü terör örgütüyle bağlantısının araştırılmasını, iletişim kanallarının incelenmesine karar verdi.

4 Ocak 2022 tarihine ikinci duruşma günü verilmişti ancak bu tarihin erken olduğu ileri sürülüp itiraz edildi. İstişareler sonucunda ikinci duruşma tarihi 24 Ocak 2022 olarak belirlendi. Mahkeme çıkışında da parti üyeleri hazır bekliyordu. Davanın seyri merak ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal