Deniz Gezmişlerin İdam Edilmesinde CHP'li Vekillerin İmzası Var!

Erdal Şimşek 6 Mayıs 1972 yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmesini değerlendirdi. İdam kararında CHP'li vekillerin imzası vardı diyen Şimşek, "CHP yas evinde yas tutuyor, düğün evinde tef çalıyor." ifadelerini kullandı.

06.05.2020-15:04 - (Son Güncelleme: 06.05.2020-15:15)

6 Mayıs 1972 yılında idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idam edilmesini değerlendiren Erdal Şimşek, 6 Mayıs'ın Türkiye'de bir drama olarak yaşatıldığını belirtti. Gezmiş, Aslan ve İnan'ın sol terör örgütü üyesi olduğunu vurgulayan Şimşek, Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının yaptıklarının terör eylemi olduğunu belirtti ve "Mevcut Türk Ceza Kanunu'na göre hala teröristler. Fakat işledikleri fiil idamlarını gerektirmiyordu. Türkiye'de yargı sürekli egemenler tarafından ve özellikle Cumhuriyet Halk Partisi tarafından silah ve intikam aracı olarak kullanıldı." dedi.

"BU ÇOCUKLARIN İDAM EDİLMESİNDE CHP'NİN MİLLETVEKİLLERİ İMZA VERDİ"

CHP'nin 6 Mayıs 1972 tarihinden bugüne kadar Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının sömürüsünü yaptığını aktaran Şimşek, "Bu çocukların haksız yere idam edilmesine mecliste kim onay verdi? Cumhuriyet Halk Partisi'nin milletvekilleri... CHP yas evinde yas tutuyor, düğün evinde tef çalıyor. Hem bu çocukların terörist eylemlerinden dolayı idamlarına karar veriyor hem de onlarla birlikte yas tutuyorlar." ifadelerini kullandı. 

"BİZ KESİNLİKLE İDAMDAN YANA DEĞİLDİK"

Ölü seviciliğini sadece CHP'nin yapmadığını belirten Şimşek, "Sol kesim de ölü sevicilik yapıyor. Ben o dönem davanın savcı yardımcısıyla konuştum. Bana söylediği, "Biz kesinlikle idamdan yana değildik fakat avukatları ısrarla bu çocukları provoke ediyordu. Özellikle Halit Çelenk bu çocukları provoke ediyor, mahkemde savunmadan önce bizlere ve mahkeme heyetine hakaretler ediyorlardı ve mahkemenin idam kararı vermesi için Halit Çelenk elinden gelini yapıyordu." dedi." ifadelerine yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal