Denim Nedir?

Denim, spor giyimde ve özellikle Jean’larda kullanılan kaba ve bir o kadar dayanıklı bir kumaştır.

24.03.2020-14:27 - (Son Güncelleme: 24.03.2020-14:26) Denim Nedir?

Denim, moda dünyasının vazgeçilmezlerinden biridir. Bunu moda dünyasında büyük ün kazanan modacı Yves Saint Laurent ‘ nın ‘’Keşke Jean’ı ben bulsaydım. Jean, tasarladığım, tasarlamak istediğim kıyafetlerde olmasını istediğim her şeye sahip. Jeanlar İfadeli, gösterişsiz ve seksi." sözlerinden de anlayabiliriz. Denim her sezon farklı halleriyle farklı desenleriyle karşımıza çıkıyor. 

Denim İkilemi

Birkaç sezondur podyum ve sokaklarda gördüğümüz kotla kotu giymek yani denim ikilemi bu yaz da zirveye çıkacak ve bizi şaşırtacaktır. Sezonda sizde Jeanlarınızı birleştirerek giymek isterseniz yaz aylarında olduğumuzu düşünerek açık renkli kotlar seçebilirsiniz.  Eğer bu aksesuar size çok gösterişli geldiyse Miranda Kerr’in kombinesi gibi daha küçük boyutlu sade modellerini tercih edebilirsiniz. Miranda Kerr kombinesin de gördüğümüz gibi indigo mavisi ince Jean gömlekle buz beyazı Jean pantolonu tercih edebilirsiniz. Buna benzer farklı modellerde bu yaz için uygun ve serinletici olabilir. Bu trende aynı materyal olduğu için farklı renkler kullanmak ekstra bir güzellik katıyor.

Denim ikileminde aksesuar tercihimizi yaparken kendinize rehber edineceğiniz kişi olarak Rihanna gözler önüne seriliyor. Çünkü gösterişli ve ışıltılı aksesuarlar kotlarla çok şık ve çok seksi duruyor. Güneş gözlükleri ve şapkalarını da unutmamak lazım. Güneş gözlüğü ve şapkalarda açık renk tercihimizdir. Jeanlarla ayakkabı olaraktan stilettolar ya da rahat ama şık olmak istiyorsanız loaferler ve renkli spor ayakkabı çeşitleri tercih edebilirsiniz. Bu tür ayakkabılarla Jeanları tercih etmeniz sizi çok şık gösterecektir.

Kot Salopet

Bu yaz Jeanlarınızı birleştirme fikri hoşunuza gitmediyse sezonun bir diğer trendi kot salopetleri yani kottan tasarlanmış bahçıvan tulumları tercih edebilirsiniz ve şık görüntüye sahip olabilirsiniz. Hollywood ünlüleri özelliklede Alessandra Ambrosio’da, sokak stilinde ve birçok özel günlerde sık sık görmeye başladık.

Kot Elbiseler

Jean’ı daha feminen ve güzel bir halde kullanmak isterseniz kot elbiseleri tercih edebilirsiniz. Kot elbiseleri giyerken şık kemerlerinizide giymeyi unutmayın. Bu tür kemerler kot elbiselerde çok farklı bir hava vermektedir. Balmain, Chanel ve Kate Bosworth’ta olduğu gibi metal detaylar içeren kemerler kullanabilirsiniz ve kot elbiselerinizi daha güzel hale getirebilirsiniz.

Yamalı Denimler

Farklı renkte kot kumaşları bir araya getirerek tasarlanan kıyafetler yani kolay denimler ya da yamalı denimler bu sene çok popüler. Jeanların bohem havasını arttıran kolay denimleri eğer yine Jeanlarla bir arada kullanırsanız kesinlikle sade parçalar seçin. Podyumda 3.1 Phillip Lim sayesinde gördüğümüz kolay denimler sonrasında Miroslava Duma ve Joan Smalls başta olmak üzere bir çok isimler sokağa taşındı ve bu senenin trendlerinden biri oldu.

Yırtık Jeanlar

Jean pantolonlarda yırtık, aşınmış ve ağartılmış görünüm sezonda çok önemli bir yere mevcut. Ünlü isimlerde çok sık göremesekte sokak modasında bu Jeanlar oldukça çok kişi tarafından kullanılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal