Demircilik Mesleğine Gönül Verdi

Niğde'de Babasından öğrendiği demircilik mesleğine gönül veren Duran Altıparmak, yaklaşık 45 yıldır örs üzerinde kızgın demir dövüyor.

08.06.2020-11:23 - (Son Güncelleme: 08.06.2020-11:19) Demircilik Mesleğine Gönül Verdi

1975'te babasının yanında çırak olarak adım attığı mesleğini 45 yıldır ilk günkü heyecanla sürdüren Duran Altıparmak, Eski Sanayi Sitesi'nde 30 metrekarelik dükkanında, ısıttığı demiri örs üzerinde kazma, balta, orak olarak şekillendiriyor.

Askerlik görevini tamamladıktan sonra ağabeyiyle babasının yanında çırak olarak mesleğe başlayan Duran Altıparmak, ağabeyi vefat ettikten sonra mesleğini yeğeniyle sürdürdü.

Altıparmak, "Traktör pulluklarını tamir ediyoruz. Bıçak, kazma, orak ve sıcak demircilik üzerine ne varsa yapıyoruz." dedi.

Çocuklarının da bu mesleği yapmadığını ve tetiştirecek çırak bulamadıklarını ifade eden Altıparmak, "Çevremizdeki insanlardan komşularımızın birkaç çocuğunu yetiştirmeye çalışıyoruz. Onun haricinde bizden başka bu işi yapan olmayacak çünkü bu işin çıraklık dönemi yok." ifadelerini kullandı.

Demirciliğin yok olup gitmesinden endişe duyduğunu dile getiren Altıparmak, "Mesleğimden çok memnunum. Dünyaya bir daha gelsem yine demirci olarak gelirdim çünkü alın teri var. 45 yıldır demire şekil veren bir ustayım. Ölünceye kadar da bu işe devam edeceğim." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal