Demir Çelik sektörüne yönelik paravan şirket operasyonu: demir yumruk operasyonunda 14 kişi tutuklandı

Paravan şirketler üstünden demir çelik sektöründe sahta faturalar ile kamuyu zarar soktuğu iddia edilen şirketlere yapılan "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltına alınan 14 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. İşte detaylar...

08.07.2022-11:30 - (Son Güncelleme: 08.07.2022-11:30) Demir Çelik sektörüne yönelik paravan şirket operasyonu: demir yumruk operasyonunda 14 kişi tutuklandı

Gelen son dakika bilgisine göre, "Demir Yumruk" operasyonunda gözaltına alınmış olan 139 şüpheli, emniyette yapılan işlemler sonrasında Ankara Adliyesine sevk edildi. 

Cumhuriyet Savcısına ifadelerini veren 139 şüpheliden 70 tanesinin tutuklama talebi ile sulh ceza hakimliğine sevki gerçekleştirilirken, 69 tanesi hakkında adli kontrol hükümlerinin uygulanmasına karar verildi.

Sulh Ceza Hakimliği'nde sorguya alınan 70 şüphelinin 14 tanesi tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğerleri adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Bu gelişmeyle birlikte içlerinde Erol Evcil'in de yer aldığı 29 şüpheli tutuklanırken, 167 şüpheliye de adli kontrol uygulanmış oldu.

 demir yumruk operasyonu

Sahte faturalarla kamuya 25 milyar lira zarar verdiler!

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üstünden sahte faturalar ile kamuyu 25 milyar lira zarara uğrattıkları iddia edilen firmalar için 28 Haziran tarihinde yapılan "Demir Yumruk" operasyonu kapsamında, aralarında Erol Evcil'in de yer aldığı 374 şüpheliyle ilgili gözaltı kararı alınmıştı.

Soruşturmada 4 Temmuz tarihinde, içlerinde Erol Evcil'in de yer aldığı beş şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiş, on şüpheliyle ilgili de yurt dışı yasağı adli kontrol şartlı serbestlik kararı verilmişti. 6 Temmuz tarihinde adliyeye sevkleri gerçekleştirilen 42 zanlıdan 10 tanesi tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, 32 zanlı ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.

Esmagül Koçak
esmagulk@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal