Demet Özdemir

Son yıllarda adından sıkça söz edilen Demet Özdemir, Türkiye’nin genç meşhurlarından biridir. Demet Özdemir kimdir?

22.06.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-15:20) Demet Özdemir

Demet Özdemir, günümüzün ünlü dizi ve sinema oyuncularındandır. Özellikle yakın tarihlerde yer aldığı dizilerle ve oynadığı rollerle ön plana çıkmıştır. Bunun yanında magazinel olarak da ilgi gören Demet Özdemir hakkında bilgi sahibi olmak için, onun hayatına ve kariyer yolculuğuna da bakmak gerekir.

Demet Özdemir’in Hayatı

Demet Özdemir, 26 Şubat 1992 tarihinde Kocaeli’nde doğdu. Ablası Derya Özdemir ve abisi Volkan Özdemir’den sonra ailedeki en küçük çocuk olarak dünyaya geldi. Annesi ve babası boşandıktan sonra, henüz 8 yaşındayken, annesi ve ablası ile İstanbul’a yerleşti. İstanbul’da Akşam Lisesi’nde lise eğitimini tamamladı.

Demet Özdemir’in Kariyer Hayatı

Demet Özdemir, liseden mezun olur olmaz ünlü sinema ve tiyatro sanatçısı Şahika Tekand’dan dans ve tiyatro oyunculuğu alanında eğitimler aldı. Bu süreçte, ünlü şarkıcı Bengü’nün dansçıları arasına girdi ve daha sonra Anadolu Efes takımının amigo grubu olan Efes Kızları ekibinde dans etti. Demet Özdemir’in hayatı, uzun bir süre dans ederek geçti. Pek çok müzik klibinde dansçı olarak yer alan Özdemir, özellikle 2009 yılında çekilen, Mustafa Sandal’ın ‘Ateş Et’ isimli şarkısının klibinde sergilediği performansıyla bilinmektedir.

Demet Özdemir oyunculuk kariyerine ise, Pegasus havayollarına ait bir reklamda oynayarak adım attı. Bu reklamdaki başarısı ile dizi oyunculuğu için teklifler almaya başladı. İlk dizi oyunculuğu deneyimi ise, 2013 senesinde, ‘Sana Bir Sır Vereceğim’de rol alması oldu. 2014’te ‘Kurt Seyit Ve Şura’ dizisinde oynayarak oyunculuğa devam etti.

Demet Özdemir, 2015’te, yönetmenliğini Oğuz Çelik’in yaptığı ‘Tut Sözünü’ adlı filmde rol alarak beyaz perdede de kendini gösterdi. 2017 yılında ise senaryo ve yönetimi Burak Aksak’a ait olan ‘Sen Kiminle Dans Ediyorsun’ isimli filmde ‘Aysel’ rolünü canlandırdı.

Geçtiğimiz yıllarda, ünlü model ve oyuncu Yusuf Çim ile başrolünü paylaştığı ‘Çilek Kokusu’ dizisi, Demet Özdemir hakkında bilgi edinmek için mutlaka incelenmelidir. Bu dizideki performası ile birlikte ününe ün katan oyuncu, daha sonra art arda ‘No. 309’ ve ‘Kiraz Mevsimi’ dizilerinde de başrol alarak ekranlardaki yerini korumaya devam etti.

2018 yılında yayına giren ‘Erkenci Kuş’ dizisi ise, Demet Özdemir’in kariyer hayatı açısından en önemli işlerden biri oldu. Can Yaman ile başrol oynadığı bu dizi ile, tüm Türkiye tarafından tanınan bir isim haline geldi. Bu dizideki performansı sayesinde Murex D’or Ödülleri’de ‘En İyi Kadın Oyuncu’ kategorisinde ödül aldı.

Türkiye’de, geniş çapta bir hayran kitlesine ulaşan Demet Özdemir hakkında bilgi edinmek isteyenler, kendisinin hem dans hem de oyunculuk alanında yer aldığı projeleri daha detaylı inceleyebilirler.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal