DEM ile CHP’in aday pazarlığı sürüyor: İstanbul’da o isim değiştirildi

CHP ile DEM Parti arasında süren yerel seçim pazarlığı hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. CHP’ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Barış Yarkadaş, CHP ile DEM parti arasındaki yapılan görüşmelerde İstanbul Esenyurt adayının değiştirildiğini iddia etti. İşte detaylar…

20.02.2024-09:18 - (Son Güncelleme: 20.02.2024-17:30)

Yerel seçimler öncesi İstanbul’da kazanma şansını artırmak isteyen CHP, terör örgütünün sözcülüğünü yapan DEM Parti ile aday görüşmelerine devam ediyor. Eski CHP milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Esenyurt adayının geri çekilerek yerine DEM Parti’den ‘’Kürdistan’’ çıkışları ile gündem olan Ahmet Özer’in aday gösterildiğini iddia etti.

CHP ile DEM Parti anlaştı

Akşam’da yer alan habere göre; Barış Yarkadaş, CHP'li eski bir milletvekili ve gazeteci olarak, iki parti arasındaki kirli pazarlığın sadece Esenyurt ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda İBB Meclisi'nin de hedeflerinde olduğunu belirtti. Yarkadaş, Esenyurt adaylığı için masada bulunan iki ismin olduğunu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tercihinin Kürdistan çıkışları ile bilinen Özer'den yana olduğunu ifade etti.

CHP DEM Parti

DEM Parti Meclis’te 20 üye almak istiyor

Barış Yarkadaş, "DEM Parti kent uzlaşısı kapsamında Esenyurt'ta aday çıkarmayacak. Ahmet Özer, CHP'den aday olacak. DEM Parti'de CHP'den çeşitli ilçelerden 1'er meclis üyesi sokarak İBB'de kendisini temsil ettirecek. 20'ye yakın bir sayıdan bahsediliyor." ifadelerine yer verdi.

Kürdistan çıkışları ile dikkat çekiyor

Esenyurt adayı olarak açıklanan Ahmet Özer'in geçmişteki skandal ifadeleri yeniden gündeme geldi. Özer'in geçmişte yaptığı "Devlet kurmak Kürtlerin hakkıdır" şeklindeki açıklaması büyük tepkilere neden oldu.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal