Delta Varyantında Uyarı!

Tüm dünyanın etkisi altında olduğu koronavirüs ile mücadelede vaka sayıları ve ölümler yükselirken, uzman isimler Delta varyantına karşın uyarıda bulundu ve öldürücü etkilerine değindi.

04.09.2021-09:19 - (Son Güncelleme: 04.09.2021-09:25) Delta Varyantında Uyarı!

Koronavirüste vaka ve can kayıpları yüksek seyrederken, uzmanlar Delta varyantına karşı bir kez daha uyardı ve daha öldürücü olabileceğine çekti.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüsle mücadele edilirken, Delta varyantına bağlı olarak yükselen vaka sayıları ve ölümler insanlarda tedirginlik yaratmaya başladı. Türkiye'de son olarak 24 saat içerisinde 304 bin 530 Kovid-19 testi yapıldı, 22 bin 850 kişinin testi pozitif çıktı, 276 kişi hayatını kaybetti. İyileşen hasta sayısı ise 14 bin 527 oldu. Pozitif vaka sayılarının eş olduğu günlere oranla çok daha yüksek olan ölüm sayısı, 300'lere çıkarak korkurucu bir seviyeye geldi.

ÖLÜM ORANI YÜKSELİŞTE

Çağın hastalığı olan koronavirüste vaka sayıları ve ölümlerdeki bu yükselişin sebebi olarak  Delta varyantı gösterilirken, uzmanlardan varyanta karşı uyarılar gelmeye başladı.

 Prof. Dr. Mehmet Ceyhan yaptığı konuşmasında Delta varyatının öldürücüğünün üstünde durdu. Salgının başladığı ilk zamanlarda can kaybı oranının binde 9'luk bir oranda olduğunu ifade eden Ceyhan, şu anda bu oranın yüzde 1,1'e kadar artış gösterdiğini açıkladı. Prof. Dr. Ceyhan, benzer verilerin diğer ülkelerden de geldiğini belirtirken Delta'nın Alfa varyantına göre daha yüksek oranda ölüme yol açabileceğini ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal