27.06.2021-11:32 (Son Güncelleme:27.06.2021-13:05)


1

Bir çok ilde sınava geç kalanların yaşadığı panik ve heyecan kameralara yansırken, sınava birkaç dakika ile geç kalanlar ise duruma isyan etti



2

Mersin’de sınava yetişmeye çalışan engelli bir gence ise çevredeki vatandaşlar yardım etti. Genci kucaklayan 4 vatandaş, sınava yetişmeyi başardı.



3

Çevredeki vatandaşlar bu anları telefon kameralarıyla kaydetti ve bir yandan ise alkışlayarak destek oldu. Engelli genç, vatandaşlar sayesinde sınava yetişti ve alkışlar eşliğinde sınav merkezine girdi.



4

Dün İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü’nde YKS’ye geç kalan öğrenciler sınava alınmadı. Öğrenciler içeri girebilmek için uzun süre çaba sarf etti. Sınava geç gelen beş öğrenci sınava girebilmek için uzun süre görevlilere yalvardı.



5

Geç kalan öğrenciler içeri alınmadı. Bazı öğrenciler göz yaşlarına hakim olamadı.



6

Akdeniz Üniversitesi’nde sınava geç kalan genç kız, polis ekiplerini suçladı. Polislerin kendisini yanlış yönlendirdiğini iddia eden genç kız; ‘ Polislerin hatası beni orada yarım saat beklettiler. İçeri almıyorlar böyle bir şey olamaz. Sınava 10 dakika var. Ben çalışmıyorum birkaç gün önceden gelme şansım yoktu’ dedi.



7

Her yıl binlerce genç sınava geç kalma korkusu yaşıyor. 2018’te YKS’ye İstanbul Üniversitesi’nde katılacak olan bir aday 4 dakika ile sınavı kaçırdı. Aday ‘Hata benim’ diyerek kampüsten uzaklaştı.



8

Kadıköy ve Maltepe’de geç kalanlar sınav salonlarına alınmadı. Okula son saniye gelen 2 öğrenci içeriye alınmadı. Tam kapı kapanırken gelen öğrenci uzun süre görevlilerin kapıyı açması için yalvardı. Olumlu yanıt alamayan öğrenci ‘gidip yatayım’ diyerek uzaklaştı.



9

Kayseri’de ise sınava geç kalan öğrenciler, görevlilere dil döktü. Ama sınıflara alınmadı. Sınava alınmayan öğrenciler, göz yaşları döktü.



10

Zonguldak’ta sınava geç kalan bir genç kız annesine sarılarak gözyaşları döktü.



11

2019’da İstanbul Teknik Üniversitesi Gümüşsuyu Kampüsü’nde sınava girecek olan genç kız, sınava geç kalınca göz yaşlarına boğuldu. Babası ‘ Trafiğe takıldık. Normalde 09.10 geçe geldik, buraya 1 saatte gelemedik. Kızım ikinci defa sınava giriyordu, Sınava da hazırlanmıştı. Maalesef bir senesi boşa gitti’ açıklamasında bulundu.



12

İstanbul Üniversitesi’nde kapılar kapandıktan sonra geç gelen iki öğrenci ise binaya alınmadı. Sınava Silivri’den geldiğini ifade eden bir genç ‘Silivri Gümüşkaya’dan geliyorum. İkametim burada diye burası çıktı. 4 dakika geç kaldım. Yolda beklenmedik bir aksilik çıktı. O yüzden geç kaldım, 2 senelik emek gitti. Seneye bir daha gireceğim’ dedi.



13

2019’da YKS’ye yetişmeye çalışan bir öğrenci, , polisten giremeyeceğini öğrenince gözyaşlarını tutamadı. Polise uzun süren yalvaran öğrenci, "Ağabey lütfen. Allah aşkına. Kaçıramam bunu. Saat daha 5 geçiyor. Ağabey bu hayatımın sınavı. Elini ayağını öpeyim ağabey. 5 dakika geç kaldım ağabey. 15 geçe sınav başlıyor. Ben 5 geçe geldim. Bir şey olmaz ağabey, beni alın. Ağabey ben ne yapacağım şimdi?" dedi.



14

Sadece üniversite sınavı değil, bir çok sınavda benzer manzaralar yaşanıyor. KPSS’ye girmek için yola çıkan adaylardan sınava geç kalan bir kız yaşadığı üzüntü ile fenalaştı. Sağlık ekipleri müdahele etti.



15



16

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR