Değil Pulda Hayalinizde Bile Böyle Bir Harita Olamaz!

Papa Francis geçtiğimiz günlerde Irak’ı ziyaret ederek bir takım temaslarda bulundu. Papa Francis Irak’ı ilk ziyaret eden papa olarak tarihteki yerini almış oldu. Irak’ta birden fazla program yapan Papa birçok farklı siyasi ve dini grupla bir araya gelerek çeşitli mesajlar verdi.

11.03.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 11.03.2021-11:54) Değil Pulda Hayalinizde Bile Böyle Bir Harita Olamaz!

Papa, sıklıkla kardeşlik, hoşgörü ve barış gibi kavramları kullansa da batının alçak emelleri uğruna mazlum ve mağdur olmuş Irak halkının savaş öncesi ve sonrası yaşadığı mağduriyeti gizleyemedi.

Sembol ve simgelerin sıklıkla kullanıldığı bu tehlikeli temas dizisi, Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetimin yine simge ve mesajlarla dolu hediyesiyle son buldu. Bölgesel yönetim Papa Francis'in Erbil ziyaretinin onuruna skandal bir pul tasarladı.


Pulda tasvir edilen sözde "Kürdistan" haritasına Irak'ın Musul dahil pek çok önemli kentinin yanında Hatay'dan Mardin'e ve hatta Sivas'tan Kars'a kadar pek çok ilimizin dahil edildiği görülüyor.

Türkiye'nin toprak bütünlüğüne hiçe sayılarak tasvir edilen sözde Kürdistan haritasının hesabının devletimizce sorulacağı hatta Irak Merkezi Yönetimi’nin de konuyla ilgili yaptırım uygulaması gerektiği siyaset çevrelerince dile getiriliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal