DEAŞ'ın Sözde Emirinin Fedaisinden Hayrete Düşüren Paylaşım

DEAŞ’ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden’le ilintili olan ve 'Özden’in fedaisi' olarak bilinen eylem çalışması yapan Barış Coşkun Adana’da yakalanıp gözaltına alınırken, sanığın daha önce de öc alma yemini ettiği ve tutuklandığı ortaya çıktı.

15.10.2020-16:44 - (Son Güncelleme: 15.10.2020-16:27) DEAŞ'ın Sözde Emirinin Fedaisinden Hayrete Düşüren Paylaşım

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün DEAŞ’a karşı Adana’da gerçekleştirdiği operasyonda evvel İstanbul’da kanlı gösteri gerçekleştirmek için keşif yapan bir sanık yakalanarak gözaltına alındı. Bu şüphelinin ifadesi ve evinde bulunan malzemelerden DEAŞ’ın lafta Türkiye emiri olan Mahmut Özden ile ilintili olduğu tespit edilerek İstanbul Emniyet Müdürlüğü Adana’da operasyon gerçekleştirdi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ile ortak gerçekleştirilen operasyonda Mahmut Özden ile beraber oğlunun da olduğu 11 şahıs tutuklandı. Emniyet 10 Eylül'de ise DEAŞ’ın lafta Türkiye yetkilisi Mahmut Özden’le ilişkisi olan ve 'Özden’in fedaisi' olarak tanınan eylem hazırlığı yapan Barış Coşkun'u 8 Eylül tarihinde Adana’da bulundu. İstanbul’a götürülen şüpheli 10 Eylül'de tutuklandı.



'Mücahit Musab' kod ismini kullandığı öne sürülen Barış Coşkun'un, DEAŞ'ın Türkiye'de eylem hazırlığı yaptıkları belirlenen on iki kişilik hücresinde olduğu tespit edildi.

Aynı zamanda Barış Coşkun’un 20 Eylül 2019'da Adana Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği bir operasyonda yakalandığı ve tutuklandığı ardından da tutuksuz yargılanarak özgür bırakıldığı ortaya çıktı.

Şüphelinin bu operasyonda terör örgütü DEAŞ'ın lafta emiri Ebu Bekir El Bağdadi'nin yayınladığı ses kaydında eylem düzenlenmesini istemesinin akabinden bir sosyal medya hesabı üzerinden, 'Yakında', 'Adana' ile 'Vallahi intikam alacağız bir mühlet sonra olsa da intikam alacağız' yazılı kağıt ve bıçak resmi paylaştığı belirtildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal