DEAŞ'ın Sözde Emiri Özden'den Ayasofya'ya Saldırı Planı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun gerçekleştirdiği duyuruya göre Adana'da yakalanan DEAŞ'ın sözde Türk emiri Mahmut Özden'in Ayasofya'ya saldırı planı yaptığı bildirildi.

02.09.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-10:07) DEAŞ'ın Sözde Emiri Özden'den Ayasofya'ya Saldırı Planı!

İçişleri Bakanlığı açıklamasına göre DEAŞ'a üst düzey bir darbe operasyonu düzenlendi. Bu doğrultuda  DEAŞ'ın sözde Türk emiri Mahmut Özden'in ve oğlunun yakalanan kişiler arasında olduğu tespit edildi.

Adana'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda yakalanan üst düzey terörist Mahmut Özden'in mahkemede verdiği ifade büyük etki yarattı.

Gözaltına alındıktan kısa süre sonra hakim karşısına çıkan DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden'in, Türkiye'deki stratejik yerlere, siyasetçi ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine ettiği anlaşıldı.

AYASOFYA'YA SALDIRI PLANI

İçişleri Bakanlığından edinilen bilgiye göre, terör örgütü DEAŞ'ın Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi ile bazı dernek, kuruluş ve kişilere yönelik eylem arayışı içerisinde olduğu yönünde elde edilen istihbari bilgiler üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

Bu çerçevede örgüt üyesi Hüseyin Sağır, AK-47 marka uzun namlulu silah ve 5 şarjör ile İstanbul'da bulunduğu otelde ele geçirildi.

18 Ağustos'ta tutuklanan Hüseyin Sağır'a eylem talimatı verdiği öngörülen ve DEAŞ adına çatışma bölgelerinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren, üst düzey örgüt mensuplarından şifreli mesaj programları aracılığıyla aldığı talimatlar doğrultusunda Türkiye'deki stratejik yerlere, siyaset ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine eden DEAŞ'ın sözde Türkiye emiri Mahmut Özden, Adana'da emniyet tarafından düzenlenen operasyonda yakalandı.

SİLİVRİ'YE GÖNDERİLDİ

Özden'in kaldığı evde yapılan aramada çok sayıda dijital materyale el koyuldu. Söz konusu kişilerle irtibat halinde olduğu düşünülen zanlılarla bağlantılı olduğu değerlendirilen kişilere yönelik operasyonlar sürüyor.

İstanbul'a 20 Ağustos'ta getirilen Mahmut Özden, önceki gün çıkarıldığı mahkemede tutuklanıp Silivri Cezaevine sevk edildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal