DEAŞ'a karşı büyük darbe: 'BOZDOĞAN-17' operasyonunda 147 şüpheli yakalandı!

Son dakika haberi olarak, ülkemizde DEAŞ Terör Örgütüne yönelik gerçekleştirilen "BOZDOĞAN-17" operasyonu büyük yankı uyandırdı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaya göre, operasyonlar eş zamanlı olarak 30 ilde gerçekleştirildi ve 147 şüpheli yakalandı.

26.03.2024-12:11 - (Son Güncelleme: 26.03.2024-14:32) DEAŞ'a karşı büyük darbe: 'BOZDOĞAN-17' operasyonunda 147 şüpheli yakalandı!

Operasyonlara ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde İl Emniyet Müdürlükleri TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Operasyonların yapıldığı iller arasında Adıyaman, Antalya, Batman, Bingöl, Bolu, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İstanbul, Giresun, Hatay, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Kilis, Kocaeli, Konya, Kütahya, Malatya, Mersin, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Yalova ve Yozgat bulunuyor.

Operasyonlar neticesinde şüphelilerin DEAŞ terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet yürüttükleri, çatışma bölgelerinde silahlı faaliyet gösterdikleri ve terör örgütüne finans sağladıkları tespit edildi. Operasyonlar sonucunda ise çok miktarda döviz, örgütsel döküman ve dijital materyale el konuldu.


1329 operasyon düzenlendi

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve kahraman polisleri tebrik ederek, milletin duasının kendileriyle olduğunu belirtti ve Allah'ın ayaklarına taş değdirmemesini diledi.

Ayrıca, Bakan Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, 1 Haziran 2023 ile 25 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam 1329 operasyon gerçekleştirildiği ve bu operasyonlarda 2919 şüphelinin yakalandığı bilgisi paylaşıldı. Bu operasyonlar, ülkemizin terörle mücadelede kararlılığını göstermesi açısından önem taşıyor. Yerlikaya, sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

"1 Haziran 2023-25 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ Terör Örgütüne yönelik toplam 1329 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 2919 şüpheli yakalandı. Bunlardan; 692’si tutuklandı. 531’i hakkında adli kontrol kararı verildi. 187 şahsın adli işlemleri devam ediyor. Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek"


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal