DEAŞ terör örgütüne yönelik dev operasyon: 7 ilde 23 gözaltı!

Türkiye, terörle mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor. Son dakika haberine göre, DEAŞ terör örgütüne yönelik 7 ilde eş zamanlı ve kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu "Bozdoğan-29" operasyonlarıyla 23 şüpheli gözaltına alındı.

25.04.2024-09:22 - (Son Güncelleme: 25.04.2024-09:39)

Operasyonlar, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. DEAŞ'ın ülke genelindeki faaliyetlerine yönelik yapılan bu operasyonla, terör örgütüne büyük bir darbe vurulmuş oldu. Operasyonların detaylarına göre, DEAŞ'ın Türkiye'deki yapılanması ve faaliyetlerine karşı stratejik bir hamle gerçekleştirildi. Operasyonlar kapsamında 7 ilde yapılan eş zamanlı baskınlarda, DEAŞ terör örgütüyle bağlantılı olduğu belirlenen 23 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin sorgulamaları devam ederken, operasyonların daha da genişleyebileceği belirtiliyor.


3 bine yakın şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre, 1 Haziran 2023 ile 22 Nisan 2024 tarihleri arasında DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam 1422 operasyon düzenlendi. Bu operasyonlarda 2 bin 991 şüpheli yakalandı. Yakalanan şüphelilerden 718'i tutuklanırken, 566'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.

Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Güvenlik güçlerimizin üstün gayretleriyle milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal