DDK Başkanı Arıncı'dan beklenen açıklama geldi: ‘Tek bir gencimizin hakkını yedirmeyiz’

Ülke gündeminde olan KPSS sorularının alıntı olması hakkında detaylı çalışmanın devam ettiğini ifade eden Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, önemli açıklamalarda bulundu. İşte detaylar…

04.08.2022-11:14 - (Son Güncelleme: 04.08.2022-14:18)

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada ortaya çıkan KPSS soruları hakkındaki iddia ortalığı karıştırmıştı. Yapılan incelemeler sonrasında KPSS sınavında şaibeli bir durum tespit edilmiş, Başkan Erdoğan’ın talimatı ile ÖSYM Başkanı görevden alınmış yerine ise Prf. Dr. Bayram Ali Ersoy getirilmişti. Sınavın iptal edilmesi yönündeki paylaşımlar hakkında konuşan Arıncı, önemli açıklamalarda bulundu. 

"Tek bir gencimizin hakkını yedirmeyiz"

Twitter üzerinden yapılan ‘sınav iptal edilsin’ ‘hakkımız yenildi’ gibi yorumlara cevap veren Arıncı, "KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili çalışmaların titizlikle devam ettiğinin altını çizen Arıncı, "KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun" dedi.

KPSS soruşturmasında arama yapılan yayınevinin avukatından açıklama

KPSS soruşturması kapsamında soruların alıntı olduğu iddia edilen yayınevi hakkında arama kararı çıkarılmış, yayınevlerinin ofislerine ekipler yönlendirilmişti. Basına yansıyan haberler sonrası açıklama yapan yayınevi avukatı, "Sınava girecek ve giren velilerimizin dört gözle beklediği bu soruşturmanın öncelikle güvenilir, hızlı, kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi ve dokümanlar idari birimlere teslim edilmiştir. Sosyal medya sorumsuzca bir tık ile paylaşılan ve birebir olduğu anlatılan soruların bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir" diye konuştu.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal