Davutoğlu Tabipler Birliği'ni Savundu

Ahmet Davutoğlu, Bahçeli'nin 'Türk Tabipleri Birliği kapatılsın' çağrısına tepkisini göstererek 'Tabipler Birliği'ni de mi bölelim. Baroları böldünüz de ne oldu?' diye konuştu.

20.09.2020-15:37 - (Son Güncelleme: 20.09.2020-15:39) Davutoğlu Tabipler Birliği'ni Savundu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin Antalya birinci Olağan Kongresi'nde açıklamalarda bulundu.

Davutoğlu'nun kongrede gündeminde, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) kapatılması gerektiği ifadeleri vardı.

'Barolar bölündü, şimdi de Tabiler Birliği'nin bölünmesi için uğraşıyorlar' ifadesini kullanan Ahmet Davutoğlu, Devlet Bahçeli’nin TTB’nin kapatılması çıkışına tepkisini dile getirdi.

TERÖR GRUBU MU BUNLAR

Devletin, baroları böldüğünü Devlet Bahçeli'nin de kafayı Tabipler Birliği'ne taktığını öne süren  ve gündeme gelmek için sürekli hükumete aykırı çıkışlar yapan Davutoğlu, 'Tabipler'e saldırıp duruyorlar. Emin olun bilmeyen eli kanlı bir terör grubundan bahsettiğini zanneder.

N’oluyoruz! Niye birden biriniz hukuk devletinin en önemli kurumuna, diğeriniz bu salgın günlerinin kahramanı doktorlarımıza saldırmaya başladınız.

Tabipler Birliği ile farklı konularda seviyeli bir şekilde tartışabilirsiniz ama bu salgın günlerinde doktorların haklarını korumaya çalıştılar diye onlara hakaret edemez, tehditler savuramazsınız.

Ne yapmak istiyorsunuz? Tabipler Birliğini de mi bölelim. Baroları böldünüz de ne oldu? 50 bin avukatın olduğu İstanbul’da hepsi topu topu birkaç bin imza bile toplayacak takatiniz yok. Bu işte yıkımınızın resmidir.

Hesapta toplumun yarısının oyunu almış koalisyon iktidarı var ama İstanbul’da ve diğer büyük şehirlerde kendilerine yakın baro açmak istiyorlar birkaç bin avukat bulmakta zorlanıyorlar.

İşte buradan söylüyorum: ilk seçimde aynen baro kurma işinde olduğu gibi size oy verecek seçmen de bulamayacaksınız.' diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal