Davutoğlu Rus Uçağı Sorusunda Çuvalladı

Ahmet Davutoğlu'na 24 Kasım 2015 tarihinde Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili verdiği talimatta geri adım atma sebebi soruldu. Ahmet Davutoğlu ise geri adım atmadığını iddia etti.

28.02.2021-08:51 - (Son Güncelleme: 28.02.2021-08:51)

Haber Global'de Buket Aydın'ın sunuculuğunu yaptığı Koltuk programının bu haftaki konuğu Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu oldu.

Gündeme ilişkin pek çok problemin sorulduğu programda 24 Kasım 2015 tarihinde Türkiye'nin düşürdüğü Rus uçağı da değerlendirildi.

Dönemin Başbakan'ı olan Ahmet Davutoğlu, Rus uçağının düşürülmesi emrini başta kendisinin verdiğini belirtmiş sekiz ay sonra bu açıklamasıyla ilgili geri adım atmıştı.

Moderatör Buket Aydın da Davutoğlu'na bu açıklamasından geri atma sebebini sordu.

Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu da soruyu şu ifadelerle cevapladı:

''İKİ AÇIKLAMA DA DOĞRUDUR''

"24 Kasım sabahı benim talimatımın aksine Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamadır. Cumhurbaşkanıyla görüştüğümde "Sayın Cumhurbaşkanım bu açıklama yanlış oldu. Putin ile görüşün." Ben arasam Başbakan olarak bu sefer başka sorun çıkıyor. Siz görüşün, biz de perde gerisinden Ruslar ile görüşelim.

Ruslar da kim düşürdü diye araştırma yapmaya başlamışlardı. Bu krizi yönetmek var. Krizin yönetilmemesinde hiçbir dahilim yok. Ama Türk hava sahasının korunması Silahlı Kuvvetlerin, hükümetin ve benden önce de Sayın Erdoğan'ın verdiği talimattır. Talimat o anda verilmez. İki açıklamam da doğrudur.

Ben hiçbir zaman benimle birlikte çalışan insanları zor durumda bırakmam.

Onlara talimat verip geri çekilecek bir şey yapmam. Birilerinin üzerine yükü atıp kenara çekilmem. Hiç yapmadım bunu."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal