Davutoğlu, Azledilmeyi Hazmedemedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun tekrar siyasete giriş adımının en büyük sebeplerinden birinin kendisini görevden alanlardan intikam almak olduğunu öne sürdü.

21.07.2020-13:24 - (Son Güncelleme: 21.07.2020-13:30) Davutoğlu, Azledilmeyi Hazmedemedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, 'İsterler ki Türkler bir partiye, Kürtler başka partiye oy versin. Kimlik siyasetidir bu" ifadelerine tepki göstererek, 'Davutoğlu'nun, milletimizi meydana getiren ve birbirine etle tırnak gibi bağlı toplum kesimlerini etnik kimlik politikasıyla ayrıştırma çabası suçtur' ifadesini kullandı.

MHP'li Yalçın, eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun partisinin, 'fitne ve tefrika misyonu'na, MHP düşmanlığını da beraberinde getirdiğini öne sürdü.

Ülkeye ve halka hizmet için politika yapmak gibi bir kaygısı olmayan Davutoğlu'nun tekrar siyasete girme adımının en büyük sebeplerinden birinin kendisini görevden alanlardan intikam almak olduğunu ifade eden Semih Yalçın, Davutoğlu'nun verdiği bir röportajda MHP ve HDP’yi kastederek belirttiği, 'İsterler ki Türkler bir partiye, Kürtler başka partiye oy versin. Kimlik siyasetidir bu… ' gibi ifadelerinin, bölücü mesaj barındıran fevkalade mahzurlu bir değerlendirme olduğunu dile getirdi.

Yalçın, açıklamasının akabinde şu ifadeleri kullandı:

'Gerek MHP'de gerekse diğer partilerde milyonlarca Kürt kökenli seçmen bulunmaktadır. MHP'nin kimlik siyaseti de gayet sağlıklı ve berraktır. MHP'nin kimlik siyaseti birleştirici, kucaklayıcı ve kaynaştırıcıdır. Davutoğlu'nun, milletimizi meydana getiren ve birbirine etle tırnak gibi bağlı toplum kesimlerini etnik kimlik politikasıyla ayrıştırma çabası suçtur. Davutoğlu'nun Türk seçmenine bulaştırmaya çalıştığı hastalıklara karşı MHP'nin varlığı siyasi panzehir hükmündedir. Davutoğlular ve Babacanlar, havanda su dövmeye, ipe un sermeye devam etmekten öteye geçemeyeceklerdir.'

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal