Dava sonucu nasıl, nerden öğrenilir? Dava sonucu öğrenme yöntemleri

Dava sonucunu öğrenmek isteyen kişiler nereden öğrenebilecekleri ya da nasıl öğrenebileceklerini merak etmektedir. Teknoloji ile birlikte artık her şey internet üzerinden kolay bir şekilde yapılırken dava sonuçları da internet üzerinden kolayca öğrenilebilmektedir. Dava sonucunuzu nasıl öğrenebileceğinizi yazımızda açıkladık. İşte merak edilen konu hakkındaki detaylar…

23.06.2022-13:07 - (Son Güncelleme: 23.06.2022-13:07) Dava sonucu nasıl, nerden öğrenilir? Dava sonucu öğrenme yöntemleri

Artık devlet tarafından yapılan bütün işlemler internet ortamı üzerinden halledilmeye başlandı. E-devlet sisteminin hayatımızda yer edinmesinden sonra kamu dairelerinde yapılan bütün işlemler internet üzerinden basit bir şekilde yapılmaya başladı. Basit bir şekilde yapılan işlemlerden biri de dava sonucunuzu öğrenmektir. Davanızın sonuçlanıp sonuçlanmadığını kolayca internetten öğrenebilirsiniz.

Dava sonucu nasıl öğrenilir?

Dava sonucunuzu öğrenmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bunlardan ilki davanın sürdüğü mahkemeye giderek davanız hakkında bilgi talep etmektir. Bu yöntem ile davanın hangi aşamada olduğunu veya bir karar çıkıp çıkmadığını öğrenebilirsiniz. Ancak bu kadar zahmete girmeden daha kolay bir şekilde dava sonucunuzu öğrenmenin bir yöntemi vardır.

Eskiden kullanılan UYAP sistemiyle dava sonuçları internet üzerinden öğrenilebiliyordu. Şimdilerde hayatımıza e-devlet sisteminin girmesiyle birlikte e-devlet üzerinden kullanılabilir bir hale geldi. Dava sonucunuzu öğrenmek için elinizde bulunan e-devlet şifresi ve TC kimlik numaranızla sisteme giriş yapmanız gerekir. Sisteme giriş yaptıktan sonra arama motoruna dava sonucu yazarak davanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz.

Dava Soncu Öğrenmek

Davanız eğer sonuçlanmışsa sistem üzerinden kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Devam eden bir dava olması durumunda da bu bilgi de sizinle paylaşılmaktadır. Davanın devam ettiği sizin bildirmiş olduğunuz ikamet adresine tebliğ edilmektedir.Bu işlem sadece mahkeme sonucu tarafınıza tebliğ edilmeden önce dava sonucunu daha önce öğrenmeniz içindir.

Mahkemeler oldukça yoğun bir tempoda çalışırken birçok kişide bilgileri kolay bir yöntemle öğrenmek istemektedir.Artık internet üzerinden dava sonuçlarınızı kolayca öğrenebilirsiniz. Ancak bu yöntemi uygulamak istemeyen kişiler davalarının görüldüğü mahkemeye giderek davaları hakkında bilgi edinebilirler.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal