Dava sonrası yeni açıklama: Eros’un öldürülmesinden sonra Adalet Bakanı’ndan açıklama geldi!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da Eros isimli kedinin öldürülmesine dair mahkemenin verdiği karara ilişkin bir açıklama yaptı. Tunç, hayvan haklarına duyarlılığını vurgulayarak, bu tür şiddet olaylarına karşı hükümetin aldığı önlemleri ve uygulamaları değerlendirdi.

13.03.2024-17:23 - (Son Güncelleme: 13.03.2024-17:23)

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan "Eros" isimli kedinin öldürülmesi davasında sanık hakkında verilen hapis cezası kararına yapılan itirazın ardından gelişen süreci paylaştı. İtirazın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin ardından yeniden yapılan yargılamada, sanığa 2 yıl 6 ay hapis cezası verildiğini belirten Tunç, ayrıca adli kontrol tedbirleri uygulanan sanığın yurt dışına çıkışının yasaklandığını ifade etti.

Hayvanlara yönelik kötü muamelenin karşısına geçilecek

Bakan Tunç, "Verilen ceza, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar ki en yüksek cezadır." ifadesini kullanarak her canlının yaşam hakkının kutsal olduğunu vurguladı. Hayvanlara yönelik kötü muamele karşısında kararlılıkla durulacağını belirten Tunç, adaletin bu tür olaylarda tecelli etmesinin önemine dikkat çekti.

Bu gelişme, hayvan hakları savunucuları ve toplumun geniş kesimleri arasında olumlu bir yankı bulurken, benzer durumların önüne geçilmesi adına daha etkin yasal düzenlemeler ve denetim mekanizmalarının oluşturulması yönündeki çağrıları da beraberinde getirdi.


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal