24.02.2021-15:26 (Son Güncelleme:24.02.2021-15:26)


1

Son dönemde hakkında çıkan Fenerbahçe iddiaları ile ilgili ilk kez konuşan Christoph Daum çarpıcı açıklamalarda bulundu.



2

Fenerbahçe'de son günlerde ismi son zamanlarda teknik direktörlük için gündeme getirilen Alman teknik adam Christoph Daum, Fenerbahçe hakkında ilk kez konuştu.



3

Daum paylaşımında "Türkiye benim ikinci Vatanımdır" ifadelerini kullanırken eşiyle birlikte İstanbul'da çektirdiği resmi paylaşmış ve Fenerbahçe'ye mesaj gönderdiği iddia edilmişti.



4

Fenerbahçe'de alınan kötü sonuçların ardından Erol Bulut'un görevine son verileceği iddia edilirken gündeme Sarı Lacivertlilerin eski teknik direktörü Christoph Daum gelmişti.



5

Fenerbahçe'nin evinde Göztepe'ye mağlup olmasının ardından Teknik Direktör Erol Bulut ile yolların ayrılması gerektiği yüksek sesle dile getirilmeye başlandı. Yeni teknik direktör adayları da ortaya atıldı. Bu isimlerin başında Fenerbahçe'nin eski çalıştırıcısı Christoph Daum geliyor.



6

Fenerbahçe'de 2004 ve 2005 yıllarında şampiyonluk yaşayan Christoph Daum, Fenerbahçe iddialarının ardından ilk kez konuştu. Daum, "Şimdi konuşmanın doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Türkiye 2. vatanım..." dedi.



7

24 Ekim 1953 tarihinde Zwickau'da dünyaya gelen Christoph Daum, teknik direktörlük kariyerine 1.FC Köln II'de start verdi. Alman futbol adamı daha sonra Köln, Stuttgart, Beşiktaş JK, Bayer Leverkusen, FK Austria Wien, Fenerbahçe SK, Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Bursaspor ve Romanya A Milli Takımı'nda görev yaptı.



8

Başarılarla dolu teknik adamlık kariyerine 10 kupa sığdıran Daum; 3 Süper Lig şampiyonluğu, 2 TFF Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Almanya Bundesliga şampiyonluğu, 1 Almanya Süper Kupa şampiyonluğu, 1 Avusturya Ligi şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası şampiyonluğu ve 1 Avusturya Kupası şampiyonluğu elde etti.



9

Kariyerinde en uzun süre Bayer Leverkusen'i çalıştıran deneyimli teknik adam, Alman ekibinin başında 185 maça çıkarken, söz konusu karşılaşmalarda 1.77 puan ortalaması tutturdu. En yüksek puan ortalamasını Fenerbahçe'deki ilk döneminde 2.15 ile tutturdu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR