DATA coin nedir? DATA coin projesi ve yol haritası

İnsanlar yatırım yapabilmek amacıyla kripto para piyasasını tercih ediyor ve tercih edecekleri coinin piyasa değerini, güvenilir olup olmadığını araştırıyor. Peki DATA coin nedir? DATA coin güvenilir midir? İşte coin ile ilgili merak edilen tüm detaylar haberimizde.

06.04.2022-02:45 - (Son Güncelleme: 06.04.2022-02:48) DATA coin nedir? DATA coin projesi ve yol haritası

İnsanlar internet üzerinden coinler ile ilgili sıkça araştırma yapmaya devam ediyor. Son zamanlarda ise en çok DATA coin ile ilgili sorular cevap arıyor. Peki DATA coin nedir? DATA coin güvenilir midir veya bir geleceği var mıdır? Yatırım yapmak için piyasayı araştıran insanlar için tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Data Coin Streamr Nedir

DATA coin 

Diğer bir adıyla Streamr kriptografiye dayandırılmış açık kaynaklı ve çoğu coin gibi merkezi bulunmayan bir platform olarak bilinir. Aynı zamanda gerçek zamanlı bir veri altyapısıdr. Streamr 2017 yılında piyasaya sürülmüştür. Bu platformun ana fikri merkezi olmayan bir veri ekonomisi oluşturabilmeyi amaçlar ve "Durdurulamaz Uygulamalar için Durdulamaz Veriler" mottosunu benimser. Coinin görevleri içinde, kullanıcılara uygun ve anlaşılması kolay bir veri alışveriş ağı temeline inşa edilen, rahat ve zengin bir bilgi pazarı yaratabilmek yer almaktadır. DATA, yayın alt ağ sağladıkları bant genişliği ve doğrulanma karşılığında jeton kazanan dünya çapında düğümler tarafından desteklenmektedir. Ekibin amacı ise, özel bir blok zinciri oluşturabilmek değil, ağ optimizasyon teknolojilerini geliştirmeye odaklanmaktır. 

Kurucuları kimdir 

2017 yılında kurulmuştur ve merkezi İsviçre'de bulunur. Ekibin içinde yetenekli programcılar, finans uzmanları ve yazılımcılar bulunur. Kurucu ve CEO'su Henri Pihkala'dır. Yüksek Lisans mezunudur. Helsinki Teknoloji Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü mezunudur. Risto Karjalainen de Streamr kurucusu ve CEO'su olarak bilinir. Doktora mezunudur. Pennsylvania Üniversitesi Wharton okulu mezunudur. Streamr kurulmadan önce Buchanan Partners Limited'de nicel analist olarak, JP Morgan ve Wadhwani Capital Limited'de analist olarak, Merril Lynch Estlander & Partners yatırım porföy yöneticisi olarak çalıştı. Bilgi işlem konusunda oldukça başarılıdır. Nikke Nylund projede ortak kurucu ve iş geliştirme direktörü olarak yer alır. Başarılı bir girişimci olarak tanınır. Quartal Flife, Quartal Financial Solutions, Quartal Content Management gibi bazı şirketlerin büyümesinde payı bulunur. Michael Malka ise Streamr'in başkanıdır. Helsinki Üniversitesi Bilgisayar bölümü mezunudur ve yazılım piyasasında CEO olana kadar 20 yıllık bir deneyimi bulunur. 

Streamr öne çıkan özellikleri nelerdir 

Proje, kullanıcılara kesintisiz veri alışverişi ve alışverişin parasallaşmasını sunmaktadır. Gerçek zamanlı verilen çalıştırılmasına olanak sağlar ve bu süreci kolaylaştıran sözleşmeler ortaya çıkarır. Ağın temel öğeleri şu şekildedir; veriler sağlayıcılardan alınmaktadır ve tüketicilere iletilmektedir bu ağın kullandığı yayınlama modeli olarak bilinir. Sponsorlar, akışın çalışmasını güven altına alabilmek için jetonları akıllı bir sözleşmeyle ödemektedirler. Projeyi en uygun hale getirebilmek için geliştirilen teknolojiler Streamr Stack olarak adlandırılan hiyerarşik organize edilen bir komplekstir. Bu kompleks ise ağ içinde kesintisiz veriyi destekler ve beş bloktur; akıllı sözleşmeler, streamr editörü, streamr motoru, veri pazarı, streamr ağı. Projede kaç coin vardır Streamr Ethereum blok zincirinde bir ERC-20 belirteci olarak bilinir. DATA tokenleri bir güven ölçüsüdür. Bir düğüm aniden hata ile çalışmaya başladıysa hariç tutulur ve iyileşmesi için trafik sağlanmaz. Belirteç Streamr P2P ağında bulunan işlevsel bir yardımcı program belirteci olarak belirtilmektedir. Streamr pazarında coin veri içeriği için ödeme jetonu olarakta kullanılabilmektedir, bu olanak nedeniyle tüm platformun düzgün çalışması kesinlikle bir zorunluluktur. 2017 senesinde kitle fonlaması yapılması ve tamamlanmasından sonra sabit bir token arzı oluşturulmuştur. Temmuz 2021 tarihinden itibaren toplam yaklaşık 1.000.000.000 dolar DATA arz bulunur. 

DATA coin nasıl satın alınır 

Coin şu anda 40 taneden fazla platformda yer almaktadır. Bunlardan en bilinen ve sıkça tercih edilenleri Binance, Uniswap, Gate.io, Bitfinex, WazirX, Bancor, CoinDCX, PIONEX, BKEX, LATOKEN, Omgfin, Hotbit, Mercatox, HitB, NiceHash, Bitsonic, DragonEX ve BiONE'dir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal