Dar gelirli vatandaş rahat edecek: Yeni destek paketi detayları belli oldu! 9 milyon icra dosyası kapatılacak

Türkiye’de yaşanan yüksek enflasyonun en çok etkilediği kesim olan dar gelirliler için düzenlenen destek paketinin hazırlıklarında son aşamaya gelirdi. Destek paketi kapsamında 2 bin TL’ye kadar borçlar için açılan yaklaşık 9 milyon icra dosyası kapanacak. İşte ayrıntılar...

27.08.2022-10:44 - (Son Güncelleme: 27.08.2022-16:18)

Yaşadıkları ekonomik sorunlar sebebiyle icra ve hacizle karşı karşıya kalan milyonlarca dar gelirli vatandaş için hazırlanan yeni destek paketinin hazırlıklarında sona yaklaşılıyor. 1 Ekim 2022’de TBMM’ye sunulması beklenen destek paketinin detayları belli oldu. Buna göre 2 bin TL’ye kadar olan 9 milyon icra dosyası kapatılacak, 30 milyar TL tutarında borçlar tasfiye edilecek. 

İki aşamadan oluşacak

Düzenlemenin ilk aşamasında 5 milyon  5 milyon civarındaki ailenin 2.000 TL’lik borçları icradan düşülecek. Ailelerin borçlu olduğu şirketler, icraya verdikleri alacaklarını muhasebe kayıtlarında gider olarak gösterecek ve vergiden düşecek. Böylece vatandaşların borcu kamu maliyesinden karşılanmış olacak.

Paketin ikinci aşamasında ise varlık yönetim şirketleriyle icralık olan yaklaşık 1 milyon vatandaşın varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan 2.500 TL tutarındaki tüm borçlar devlet tarafından üstlenecek. Elektrik, su ve doğalgaz faturalarına destek verilecek.

Dar gelirli destek paketi

Üzerinde 1 ay çalışıldı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 17 Ağustos'ta bir araya geldi. 

Yaklaşık 1 ay süren çalışmaların son hali bu buluşmada verilirken, düzenlemenin 1 Ekim 2022 tarihinde TBMM’ye sunulması bekleniyor. 

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal