Danimarka'nın Gündeminde Suriyeliler Var

Danimarka'da gerçekleşen 'Suriyelileri geri göndermeyin' eylemlerine rağmen hükümet, Suriyeli mültecilerin ikametlerini iptal etmeyi gündemine aldı.

19.05.2021-15:42 - (Son Güncelleme: 19.05.2021-15:42) Danimarka'nın Gündeminde Suriyeliler Var

Suriyeli sığınmacıları ülkesine gönderme konusunda aldığı karardan Danimarka, geri adım atmamakta kararlı...

GÜVENLİ BÖLGELER VAR, GERİ DÖNÜN

200’den fazla Suriyeli mültecinin ikametini iptal ederek, Kopenhag yönetimi, Suriye’nin bazı bölgelerinin mültecilerin geri dönmesi için güvenli olduğunu ifade etti.

RUANDA'DA SIĞINMACI TESİSİ AÇACAKLAR

Yakın zamanda Ruanda ile beraber Danimarka, bir göç anlaşması imzaladı. İmzalanan anlaşma, Avrupa basınında Ruanda’da bir sığınmacı tesisi açmayı planladığına dair spekülasyonlara yol açtı. Ülkede hali hazırda 35 bin Suriyelinin bulunduğunu ve 1.200 mültecinin statüsünün tekrar Danimarka göçmenlik hizmetleri kurumu, değerlendirildiğini ifade edildi.

Danimarka’da yaklaşık 5 bin Suriyeli’ye ''Geçici sığınmacı statüsü'' verildi.

SURİYELİLERİ GERİ GÖNDERMEYİN EYLEMİ

Başkent Kopenhag’da parlamento binasının da içinde bulunduğu Christiansborg Sarayı Meydanı’nda toplanan göstericiler, Geçtiğimiz günlerde; Danimarka hükümetinin, Şam’dan gelen Suriyeli mültecileri geri gönderme kararını protesto etti.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Şam’dan Danimarka'ya gelen Suriyeli mültecilerin oturma izinlerini iptal etmeye başlayan Danimarka, Suriyeli mültecileri ülkelerine geri gönderme kararı alan ilk ve tek Avrupa ülkesi oldu.

1 saat boyunca süren gösteri, Mellemfolkelig Samvirke (Action Aid), Danimarka Mülteci Konseyi Gençlik Kolları, Venligboerne ve Suriyeli aktivist Haifaa Awad tarafından gerçekleştirdi.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal