Danimarka’daki 28 restoran, İsrail içeceğini kara listeye aldı!

İsrail’in Filistin’e uyguladığı hukuk dışı tutum, dünyadaki bazı halkları harekete geçirdi. En etkili ve kolay yol boykot çokça tercih ediliyor. Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 28 restoran, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımdan dolayı Coca Cola ürünlerinin satışını durdurduğunu açıkladı.

10.04.2024-11:38 - (Son Güncelleme: 10.04.2024-11:41) Danimarka’daki 28 restoran, İsrail içeceğini kara listeye aldı!

Haber7’nin Danimarka devlet televizyonu TV2’ye dayandırdığı habere göre, Kopenhag’da 28 restoran sahibi, Gazze’de yaşanan saldırıları tepki koymak amacıyla Coca Cola ürünlerini menüden çıkardı.

‘‘Müşteriler kararımızı destekliyor’’

Boykota katılan restoranlardan birinin sahibi olan Ferdi Akbulut, Filistinlilere desteklerini göstermek için böyle bir karar aldıklarını söyledi. Akbulut, müşterilerin de aldıkları bu kararın yanında olduklarını belirterek, ‘‘İnsanlar Coca Cola boykotumuzu destekliyor ve çok olumlu tepkiler veriyor’’ dedi. 

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 28 restoran, İsrail’in Gazze’ye uyguladığı soykırımdan dolayı Coca Cola ürünlerinin satışını durdurduğunu açıkladı.

Sosyal medyada da tepki gösterildi!

Ayrıca Instagram’da, ‘‘Spispalestine’’ ismiyle İsrail’e destek veren ABD ürünlerinden Coca Cola’nın boykot edilmesi için hesap açıldı. Hesapta, ‘‘Kardeşinizin kanını satın almayın. Coca Col’'yı boykot edin’’ sloganlarına yer verdi.

Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal