Danimarka Kovid-19 İçin Yapılan Tüm Kısıtlamaları Kaldırıyor!

Danimarka hükümeti, Kovid-19'u sosyal açıdan kritik hastalık kategorisinden çıkarırken, 1 Şubat itibarıyla tüm kısıtlamaları kaldırmaya karar verdi. İşte detaylar...

27.01.2022-12:41 - (Son Güncelleme: 27.01.2022-13:33) Danimarka Kovid-19 İçin Yapılan Tüm Kısıtlamaları Kaldırıyor!

Kovid-19 tüm Dünyayı kısa sürede etkisi altına almayı başardı. Özellikle yeni çıkan Omicron varyantı çok daha hızlı bulaşması sebebiyle birçok ülkenin hastanelerinde yoğunluk yaşaması sebebiyle ciddi anlamda zora soktu. Bunun sonucunda birçok ülkenin kovid-19 kapsamında yapmış olduğu kapanmalar neticesiyle oluşan ekonomik sorunlarla baş başa kaldı. Geçtiğimiz günlerde Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Kovid-19'u sosyal açıdan kritik hastalık kategorisinden çıkarmıştı. Sonrasında 1 Şubat itibariyle de tüm kısıtlamaları kaldırmaya karar verdikleri açıklandı. Hükümet sonrasında, parlamentodaki diğer tüm partilerden de tam destek aldıklarını açıkladılar.

Başbakan Frederiksen, Kovid-19 kısıtlamaları hakkında açıklamalarda bulundu.

ŞUBAT AYININ BAŞINDA DÜŞÜŞLER YAŞANACAK

Sadece Danimarka'ya yurt dışından girişlerde aşı pasaportu programının devam edeceğini dile getiren Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, '1 Şubat'tan itibaren tüm kısıtlamaların kaldırılmasına karar verdik. Ocak ayının sonu, şubat ayının başında Kovid-19'dan enfekte olanların sayısı zirve yapacak, daha sonra da düşüşler yaşanacak.' açıklamalarında bulundu. 


4 DOZ AŞI UYGULANACAK

Kısıtlamalar geçmişte kalsa ve gündelik hayat geri dönse bile yetkililerin Kovid-19 verilerini takip edeceğini söyleyen Frederiksen, Kovid-19 aşısının 4. dozunun da uygulanacağını belirtti.

Danimarka'da 10 Eylül 2021'de koronavirüs salgınının tamamen kontrol altına alındığı ve bu nedenle bütün önlemlerin kaldırıldığı açıklanmıştı. Daha sonra, vakaların kontrolden çıkması üzerine 15 Kasım 2021'den itibaren yeniden kısıtlamalar uygulanmaya başlanmıştı.


OMİCRON VARYANTI KOVİD-19 SALGINININ SONUNU GETİRECEK

Danimarka Devlet Serum Enstitüsü Baş Epidemiyologu Tyra Krause, 3 Ocak'ta yaptığı açıklamada, Omicron varyantının Kovid-19 salgınının sonunu getirdiğini ve 2 ay içinde insanların normal hayatlarına geri döneceğini ifade etmişti.

Ulusal Sağlık Kurumunun açıkladığı sayılara bakarsak, Danimarka'da Kovid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 635'e çıktı. Ülkede vaka sayısı 1 milyon 484 bin 771'e yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal