Danimarka iş ve işçi başvurusu nereden, nasıl yapılır? Danimarka işçi alımı başvuru şartları

Danimarka 'nın 98.000 TL maaş ile vasıflı ile vasıfsız olarak işçi alımı yaptığı açıklamasının ardından 2022 yılı Danimarka işçi alımı başvuru şartları nelerdir? Danimarka iş başvurusu nasıl ve nereden yapılmaktadır? Danimarka hangi meslekler için işçi alımı yapıyor? gibi soruların cevapları aranmaya başlandı. Biz de gündemi meşgul eden bu soruların cevaplarını sizler için araştırdık ve haberimizde detaylı olarak aktardık..

22.06.2022-17:51 - (Son Güncelleme: 22.06.2022-17:51) Danimarka iş ve işçi başvurusu nereden, nasıl yapılır? Danimarka işçi alımı başvuru şartları

Birçok Avrupa ülkesi tarafından duyurusu yapılan işçi alım haberlerine yenisi eklendi ve Danimarka dışarıdan işçi alımı yapacağını belirtti. Çeşitli pek çok meslek dalında çalıştırılmak üzere zeki, yetenekli, başarılı olan 10.000 yabancı kişi aranmaktadır. Bu haberden sonra vatandaşlar tarafından da nasıl başvuru yapılır, Danimarka başvuruları nereden yapılıyor? gibi soruların cevapları araştırılmaya başlandı. Peki Danimarka 2022 yılı işçi alım şartları nedir? Danimarka iş başvuruları nereden ve nasıl yapılmaktadır? İşte detayları..

2022 yılı Danimarka işçi alımı şartları nelerdir?

Başvuru yaptıktan sonra çalışacak olan kişilerin en az 5 bin 376 Euro yani yaklaşık olarak 100.000 TL maaş alacakları duyuruldu. İstihdama açılan meslekler için yapılacak olan başvuru koşullarının neler olduğu hakkında henüz net bir açıklama yapılmadı.

2022 yılı Danimarka işçi alım şartları neler,

Danimarka iş başvuruları nasıl, nereden yapılmaktadır?

İş başvurusunda bulunacak olan adaylar, özel insan kaynakları şirketleri ile Danimarka başkonsolosluğu aracılığı ile başvuru işlemlerini yapabileceklerdir.

Danimarka iş başvuruları nasıl yapılır

Danimarka hangi meslek alanlarında işçi alacak?

- Kaporta metal işçisi, demirci, sac metal işçisi, demir ile metal servis teknisyeni, endüstriyel teknisyen, CNC operatörü, mekanikçi alımları yapılacak.

- Elektrikçi, elektrik müteahhidi, tamirci, kasap, fırıncı, usta fırıncı, şef, bölüm başkanı, satış müdürü, genel müdür, biyolog, hukuk görevlisi, kütüphaneci, psikolog alımları yapılacak.

- Makine mühendisi, inşaat müdürü, inşaat mühendisi, çevre mühendisi, kimya mühendisi, tasarımcı, şehir plancısı, arazi müfettişi, çevre teknisyeni alımları yapılacak.

- Doktor, tıbbi danışman, başhekim, anestezi hemşiresi, hemşire, diş hekimi, klinik diyetisyen, meslek terapisti, radyograf, tıbbi laboratuvar teknisyeni, diş hijyenisti alımları yapılacak.

- Yetişkin eğitim merkezi öğretmeni, ilkokul öğretmeni, ortaokul öğrencileri için bağımsız olan yatılı okullarda öğretmen, çocuk bakıcısı, sosyal eğitim görevlisi, okul öncesi öğretmen yardımcısı alımları yapılacaktır.

Danimarka hangi mesleklerden işçi alımı yapacak

- Bilişim Teknolojileri mimarı, Bilişim Teknolojileri mühendisi, Bilişim Teknolojileri proje lideri, programcı ile sistem geliştiricisi alımları yapılacak.

- Bina teknisyeni, sıhhi tesisat teknisyeni, tesisatçı, operasyon ile üretim müdürü alımları yapılacak.

- Hesap yöneticisi, satış danışmanı, iş ve şirket danışmanı, yerel otorite vaka yöneticisi, emlakçı, çalışma idari sekreteri, tıbbi sekreter, yönetici katibi, ofis asistanı, büro memuru, okul sekreteri, ticaret asistanı alımları yapılacaktır.

- Muhasebeci asistanı, muhasebeci, muhasebe memuru, denetçi, muhasebe kontrolörü alımları yapılacak.

- Kuaför, sosyal ile sağlık hizmetleri asistan alımları yapılacaktır.

- Peyzaj bahçıvanı, bahçıvan, duvar ustası, marangoz, tesisatçı alımları yapılacaktır.

Sümeyra Koçak
sumeyrak@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal