Danimarka-Finlandiya Maçında Christian Eriksen'in Kalbi Durdu!

Avrupa Futbol Şampiyonası B Grubu'ndaki Danimarka-Finlandiya maçının 42. dakikasında Danimarkalı Christian Eriksen'in kalbi durdu.

12.06.2021-20:38 - (Son Güncelleme: 12.06.2021-22:43) Danimarka-Finlandiya Maçında Christian Eriksen'in Kalbi Durdu!

Maçın ilk yarısında son dakikalarda oynanırken gelişen Danimarka atağında Christian Eriksen, taç çizgisinin yakın bir noktasında beklenmedik bir anda yere yığıldı. Sahadaki tüm futbolcuların tedirgin olduğu, sağlık ekiplerinin saha içine girdiği pozisyonun ardından Christian Eriksen'e ilk müdahale yapıldı. Kalbi duran Christian Eriksen'e kalp masajı yapan sağlık ekipleri yıldız futbolcuyu sedye ile hastaneye götürdü. Yıldız futbolcunun hayati fonksiyonlarının yerinde olduğu açıklandı.

MAÇ DEVAM ETTİ

UEFA, iki takım oyuncularının talebi doğrultusunda maç 21.30'da kaldığı yerden devam etti. İlk yarının son dört dakikası oynandıktan sonra beş dakikalık devre arası oldu.

CHRISTIAN ERIKSEN KİMDİR?

1992 yılında dünyaya gelen Christian Eriksen, Serie A takımlarından FC Internazionale Milano'da oynayan Danimarkalı millî futbolcudur. Danimarka millî futbol takımında ilk maçını Mart 2010'da oynayan Eriksen, 2010 FIFA Dünya Kupası'nda forma giyen en genç futbolcudur.

1992'de Funen Adası'nın Middelfart şehrinde dünyaya gelen Eriksen, 1995 yılında futbolculuk kariyerine "Middelfart G&BK"de başladı. 2005'te Danimarka gençlik şampiyonalarında oynayan Eriksen, Odense'a (OB) geçti. Kulübü, DBU Pokalen yarı finalinde Brøndby IF'e mağlup olsa da Eriksen, "turnuvanın en teknik oyuncusu" oldu. Daha sonraki yılda Odense BK, turnuvayı Eriksen'in finalde attığı tek golle maçının kazananı oldu. Kulübünde ve U-17 millî takımda gösterdiği üstün performansından dolayı Chelsea ve Barcelona gibi kulüplerin ilgisini çekti.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Danimarka 17 yaş altı millî takımına Temmuz 2007'de davet edilen Eriksen, ve 31 Temmuz'da millî formayı ilk defa giydi. 2008 yılında 16 maçta 9 gol atınca, Danimarka'da Yılın Futbolcusu ödülüne U-17 kategorisinde layık görüldü. Eriksen ayrıca, 2008 Danimarka'da Yılın Genç Yeteneği ödülüne aday gösterilen dört futbolcunun arasıına girdi. Şubat 2009'a kadar 17 yaş altı millî takımında 27 kez forma giyen Eriksen, ayrıca Danimarka 18 yaş altı millî takımında da 8 maça çıktı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal