07.05.2022-16:01 (Son Güncelleme:17.06.2023-12:18)


1

Gelini karşılama günü, gelin genellikle talih ve mutluluğun simgesi olan kırmızı kıyafet giyer. günümüzde beyaz ve uzun etek giyenlere de rastlanıyor. Gelin, evden ayrılırken ağlayarak evine bağlılığını belirtir. Gelinin, damadın evine gelmesinden sonra da düğün töreni başlar.



2

Bazı yerlerde, gelin damadın avlusuna girerken yakılan ateşin üstünden atlaması geleneği vardır. bununla, bütün uğursuz şeylerin yakıldığına ve bundan sonra eşlerin mutlu hayat yaşayacaklarına inanılır. Gelin odaya girdikten sonra törenler devam eder.



3

En önemlisi sadakat törenleridir. Bunlar göğe ve toprağa sadakat töreni, baba ve anneye sadakat töreni ve eşler arasındaki karşılıklı sadakat törenidir. Törenlerin sonunda, yeni çift kollarını dolaştırarak, içkilerini içer. yeni çift gerdeğe girdikten sonra birbirlerinin saçlarından bir tutam keserek evliliğin anısı olarak saklarlar.



4

Yeni evlenen çiftin yatak odasını basan iğrenç adamların yaptıklarını görenler küçük dilini yutuyor.



5

Telefon kamerasıyla çekilen görüntülerde, yeni evlenen çiftin yatak odasına giren damadın arkadaşları, gelinin iç çamaşırlarını çıkarmaya çalıştı.



6

Bu görüntüler sosyal medyada da çok konuşuldu görenler böyle gelenek mi olur diyorlar.



7

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR