Damar Sertleşmesine Bire Bir Yeşil Yapraklı Sebzeler

Hücre yenilediği de bilinen yeşil yapraklı sebzeler aynı zamanda damar sertleşmesinin de önüne geçiyor. Kolaylıkla ve bolca elde ulaşabileceğimiz yeşil yapraklı besinleri nasıl tüketmek gerekir gelin birlikte bakalım.

22.08.2019-14:55 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-14:45) Damar Sertleşmesine Bire Bir Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı besinler vücut tarafından nitrit oksite çevrilebilen doğal nitrat kaynaklarındandır. Nitrit oksit insan metabolizması için bir hayli faydalı bir gazdır. Bu gaz kan basıncını düşürüp kan akışını destekler. 


KANSER HÜCRELERİNİ YOK EDİYOR

Yeşil yapraklı sebzeler ayrıca A,B,K ve diğer vitaminleri, esansiyel minerallerden kalsiyum, demir, potasyum, magnezyum ve hücre tahribatını önleyen antioksidan bakımından bir hayli zengindirler. Düzenli şekilde tüketilen yeşil yapraklı sebzeler ile beraber damar sertleşmesinden hücre tahribatına pek çok hasatlığın engellenmesine yarar sağlayacaktır. Kalp hastalıklarıyla bağlantılı inflamasyonu en aza indiren doğal bileşik olan fitokimyasalları içeren yeşil yapraklı sebzeler ayrı olarak, DNA'nın serbest radikaller tarafından zarar görmesini önlemeye ve böylelikle kanser hücrelerinin artmasını ve oluşmasını engellemede yardımcı olur.

Son Dakika Sağlık Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal