Damakları çatlatan "Antep baklavası"nın ustaları ramazan için hazırlar!

Yemekleriyle damakları çatlatan ve Türkiye'nin ilk gastronomi şehri Gaziantep'te baklava ustaları, kollarını sıvayarak, satışların bolca sağlandığı ramazan ayı için hazırlıklarını tamamladıklarını duyurdu.

09.03.2024-15:48 - (Son Güncelleme: 09.03.2024-17:39) Damakları çatlatan "Antep baklavası"nın ustaları ramazan için hazırlar!

Şerbetli tatlıları çokça seven Türk halkı, Avrupa Birliği'nin (AB) ilk tescilli Türk ürünü olarak kabul edilen "Antep baklavası", ramazanda iftar sofralarında baş köşede yerini almaya hazırlanıyor.

Ramazan ayına özel tatlı telaş!

Gaziantep baklavası

Gaziantepli ustaların binbir emekle hazırladığı baklava, ramazanda yurt içi ve dışından yoğun talep görüyor. İşletmeler, her yıl ramazanda oluşan yoğunluk nedeniyle mesai saatini ve personel sayısını iki katına çıkardıklarını ifade ediyorlar. AA’dan ulaşılan bilgilere göre, Kentteki bir baklava üretim tesisinin yöneticisi Onur İbili, her yıl ramazana kısa süre kala kendilerinde tatlı bir telaş oluştuğunu söyledi.

‘Antep Baklavası’ için aylar önce hazırlandık!

Gaziantep baklavası

Gaziantep’te üretilen baklavanın kargoyla yurt içi ve yurt dışına gönderildiğini üstelik satışın en çok ramazanda gerçekleştiğini ifade eden İbili, "Baklava iftar sofraların vazgeçilmezleri arasında. Biz bir hafta öncesinden çok yoğun bir tempoya başladık. Baklavanın ana malzemesi olan sade yağ, fıstık gibi ürünlerimizi tamamladık. Yoğun geçecek ramazanı en az hatayla atlatmayı düşünüyoruz. Türkiye'nin her köşesinde ramazanda iftar menüsünde tatlı olarak en başta baklava gelir. Büyük iftarlarda havuç dilimi çok tercih ediliyor. Tekli olarak paketlenip veriliyor, hem taşınması hem de servisi kolay oluyor. Ramazan, biz baklavacılar için fırsat ayıdır. Bu ayı en iyi şekilde değerlendirmek için ramazanın yoğun temposuna hazırız" ifadelerine yer verdi.

‘‘Ramazana hazırız!’’

Gaziantep baklavası

Baklava ustası Yakup Özkılınç ise ramazanda ustaların gecesini gündüzüne kattığını ve büyük emek verdiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Ramazan, baklavacılar için en yoğun geçen aydır. Tempo yüksek olduğu için bize de maddi olarak büyük katkı veriyor. Türkiye'nin her iline kargo gidiyor. Dünyanın birçok ülkesine yine kargo aracılığıyla bu lezzet ulaşıyor. Kentteki baklavacılar gelecek siparişi tahmin ettiği için kapasitelerini artırdı. Gaziantep'teki baklavacılar olarak hazırlıklarımızı yaptık ve ramazana hazırız."


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal