Dali Sergisi Sanatseverlerle

Sakıp Sabancı Müzesi, İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisini online platformlarda sanatseverlere sundu.

28.05.2020-16:17 - (Son Güncelleme: 28.05.2020-16:18) Dali Sergisi Sanatseverlerle
Sakıp Sabancı Müzesi coronavirüs tedbirleri kapsamında ziyarete kapalı olduğu şu dönemde etkinliklerini dijitale taşımaya devam ediyor.

Müze, son olarak İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisini online platformlara taşıdı.

İspanya’da bulunan Gala-Salvador Dali Vakfı koleksiyonuna ait yağlıboya tablo, çizim ve grafiklerden oluşan sergi açık kaldığı süre içinde 252 bin kişi tarafından ziyaret edilmişti.

Müzenin web sitesi ile YouTube kanalından erişilebilen çevrimiçi sergide; Salvador Dali’nin benzersiz sanat anlayışıyla oluşturduğu eserlerinin yanı sıra, el yazmaları, fotoğraflar ve çeşitli dokümanlar yer alıyor.

20. yüzyıl sanatında bir dönüm noktası teşkil eden Dali’nin çocukluk yıllarından başlayarak son günlerine uzanan bir seçkinin yer aldığı sergide, sanatçının yüzyıl başında farklı sanatsal akımların etkisi altında gerçekleştirdiği çalışmalar, sürrealizme dahil olduğu yıllara ait eserler, bu akıma getirdiği geniş açılımın örnekleri ve yaşamının sonunda tekrar klasisizme döndüğü süreç, bilgilendirici metinler eşliğinde sunuluyor.

Öte yandan, “İstanbul’da Bir Sürrealist: Salvador Dali sergisi için hazırlanan resimli çocuk kitabı ve Dali’nin 20. yüzyıl sanat tarihindeki yerinin, ikonografisinin ve özgün duruşunun incelendiği makaleler de çevrimiçi sergi kapsamında erişime açıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal