Dağıstan Gezi Rehberi

Beş bölgeye ayrılan Dağıstan, Rus Federasyonu ve Çeçen Cumhuriyeti'nde bağlı bir ülkedir. Bölgede savaşların devam etmesi ve anlaşmazlıkların sürmesi sebebiyle ülkede çok fazla turistik yer bulunmamakta ve aynı zamanda turistler tarafından çok fazla tercih edilmemektedir.

07.07.2020-14:19 - (Son Güncelleme: 07.07.2020-14:17) Dağıstan Gezi Rehberi

Savaşın devam ettiği bir kenti gezmek, buradaki tarihi dokuyu keşfetmek ve anlaşmazlıkları anlamak adına şehri gezmek isterseniz sizler için şu başlıkları sıralayabiliriz:

Dağıstan'da Yapılması Gereken Şeyler

“Dağlar Ülkesi” anlamına gelen Dağıstan, adı ile özdeşleşerek birçok bayır, uçurum tepe gibi engebeli arazileri içinde bulundurmaktadır ve bu arazilerin birçok bölgesi ormandan oluşmaktadır. Bu kent içinde turistik bir yer ya da sakin bir yer arıyor iseniz, Kafkas kültürünün kol gezdiği sokaklarda sessiz sakin gezebilirsiniz. Aynı zamanda Dağıstan’ın en büyük kenti ve başkenti olan Mahaçkale, ülkenin orta yerinde bulunmakta ve tüm yeşil arazinin sessizliği içinde kalmaktadır. Sert iklim koşullarına sahip olan Dağıstan merkezinde bulunan “büyük camii” muhakkak gezilmesi gereken yerler arasındadır. Yıpranmış duvarları, savaş dokusu içerisinde kathedraller ve heykeller bulunmaktadır.

Dağıstan'da Anlamak İçin Yapılması Gereken Şeyler 

Eğer Dağıstan'da yaşayan insanların hayatını gözlemlemek ve yahutta onların neler yaşadığını anlayabilmek isterseniz, başkentte bulunan Mahaçkale kentinde kurulan Mahaçkale Pazarı’na muhakkak uğramalı ve insanlarla sohbet etmelisiniz. Aynı zamanda, “Mandalinalar” gibi filmler ile kentin tarihi hakkında da bilgi alabilirsiniz. 

Dağıstan'da Gezilmesi Gereken Turistik Yerler

Başkentte bulunan Mahaçkale Plajı turistler için oldukça uğrak yerlerden bir tanesidir. Bunun dışında Rus öğretmen Heykeli, Gorki Drama Tiyatrosu, Dağıstan Güzel Sanatlar Müzesi, Rasul Gamzatov Heykeli gibi kültür sanata ait dokular ve yapılar da görülmesi gereken yerler arasındadır. Şehrin tarihini öğrenmek istiyorsanız, Şehir Tarihi Müzesi’ni ziyaret etmeli ve ara sokaklarda kalan küçük evlerde, Dağıstan’ı temsil eden büyük liderlerin evlerini keşfetmelisiniz.

Dağıstan'ın Meşhur Yemekleri

Kuzey Kafkasya kültürü ve yemekleri dünyanın pek çok yerinde lezzetle anılmaktadır. Genellikle hayvansal gıdalarla, öğünler tüketilmekte ve hamur işi gıdalar bu yemekler arasında ağır basmaktadır. Bu ülkede yemeniz gereken yöresel tatlar şu şekildedir; Çüven ekmeği, galnış, fıdıgabın ve şelame gibi birçok hamur işi ve lepsi gibi et yemekleri… Kuzey Kafkasya Bölgesi çok fazla göç veren bir bölge olduğu için bu yöresel yemekler de Anadolu'ya, Avrupa'ya ve birçok coğrafyaya yayılmıştır. 

Dağıstan'da yapılması gerekenler 

Öncelikle, Rus Federasyonu bölgesine yakın olan yerlerdeki modern yapılar ziyaret edilmeli, aynı zamanda Dağıstan'ın iç bölgelerinde ve Mahaçkale de kalan doğal yerleri keşfedilmelidir. Kentin savaş dokusu içinde kalan heykelleri ve müzeleri, aynı zamanda Sultanahmet Camii'ne benzetilen Büyük Cami’si ziyaret edilmelidir. Mahaçkale Pazarı’na ve Plajı'na giderek buradaki insanların hayatı izlenmeli ve Mahaçkale' nin en çok nüfusu olan ancak yine de sakin olan bölgelerine ziyarette bulunulmalıdır. Kentin en meşhur 10 yapıtı ziyaret edildikten sonra yöresel yemekleri tadılmalı ve Dağıstan gezisi mutlu sonlandırılmalıdır. 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal