CYS coin nedir? Cykura coin projesi ve yol haritası

Teknoloji ile birlikte para anlayışımızda değişti. Birçok kişi artık sanal paraya yönelmektedir. Her geçen gün piyasaya yeni bir kripto para çıkarken bunlardan bir tanesi de Cyclos oldu. Yatırımcıların dikkatini çeken Cyclos hakkında araştırmalar yapılıyor. Peki, Cyclos (CYS) nedir, fiyatı kaç TL? Nasıl, nereden alınır? Cyclos (CYS) satın almak zor mu? Cyclos (CYS) hakkında aradığınız her şey bu rehberde.

18.05.2022-11:25 - (Son Güncelleme: 18.05.2022-11:25) CYS coin nedir? Cykura coin projesi ve yol haritası

Sermaye sorunu çözmek için çıkarılan Cyclos, sorunsuz ve hızlı bir deneyin sağlamaktadır. Yatırımcılar tarafından araştırılan Cyclos token, dikkat çeken bir proje olarak karşımıza çıkmaktadır. Araştırmalar devam ederken akıllara da pek çok soru takılıyor. Özellikle kripto para piyasası oldukça riskli bir ortam olması daha da dikkatli bir şekilde yaklaşılmasına neden oluyor. Peki, Cyclos (CYS) nedir, fiyatı kaç TL? Nasıl, nereden alınır? Cyclos (CYS) satın almak zor mu? Cyclos (CYS) hakkında aradığınız her şey bu rehberde.

Cyclos (CYS) nedir?

Otomatik piyasa yapıcı (AMM) olarak karşımıza çıkan Cyclos (CYS), sermayenin yetersiz olduğu durumlarda sorunu çözmek ve likidite sağlayıcılarına üst düzey hizmet sağlamayı amaçlamaktadır. Cyclos, traderlar için de sorunsuz ve hızlı bir deneyim ortamı sağlar.

Akıllı likidite ve konsantreyi düşük maliyete sahip ve hızlı olan Solana (SOL) blok zinciri ile birleştirmektedir. DeFi alanında likidite sağlayıcıları ile tüm sorunlara statik fiyat eğrileri ile yüksek gaz ücretlerini ortadan kaldırmayı amaçlar.

CYS Nedir

Cyclos (CYS) platformunda likidite sağlayıcıları, varlıklarını kendi seçtikleri fiyat aralıklarında, yani likiditelerini "konsantre ederek" yerleştirir. Likidite sağlayıcıları ile nasıl dağıtım yapılacağı konusunda özgürlük sağlar ve piyasa talebi doğrultusunda ödüllendirir. Likidite sağlayıcıları ile ne kadar likidite kullanılacağına bağlı olarak işlem ücretinden pay alınır. Bir varlığın mevcut veya gelecekteki işlem fiyatı etrafındaki fiyat aralığı ne kadar darsa, Cyclos (CYS) likidite sağlayıcıları o kadar fazla kazanır.

Cyclos, likidite sağlayıcılarına özgürlük alanı da tanımaktadır. Bu platformda likidite ile ücret katmanları risklerini de kendi seçer. Solana blok zinciri ile yüksek hız ve düşük maliyet sağlanmaktadır. Solana, ile verim almak amaçlanırken düşük işlem maliyeti sağlanmaktadır. Solana ile düşük gaz ücreti, likidite sağlayıcıları sayesinde hızlı bir şekilde ve düşük maliyetlerle piyasa oluşturmasına imkan tanımaktadır.

CYS token projesi nedir?

Cyclos yerel kripto para birimi olarak CYS tokeni kullanmaktadır. Ayrıca platformda yönetişim ve değer tahakkuku da yer almaktadır. Bu tokenlerin % 66,66'sı direkt olarak likidite sağlayıcılarına gider. Bunların %22.2si ise yakma işlemi için kullanılmaktadır. Bunların % 11.1i ise maliyet gideri için Cyclos hazinesine gönderilir.

Maksimum CYS arzı 100.000.000 adettir. Şubat 2022 itibarıyla 6.180.000 CYS tokenın dolaşımda olduğu düşünülmektedir.

Cyclos kurucuları kimlerdir?

Proje sahipleri Daniel ve Shardul’dır.

2017 yılında önde gelen kripto para ajansının ortağı ve araştırma birimi başkanı olarak göreve gelen Daniel, 2019 yılında ise Binance Research ekibi ile birleşti.

Web3 geliştiricisi olan Shardul ise art arda birçok Hackhaton kazanmıştır.

Cyclos token istatistikleri nedir?

Platformun para birimi olan CSY, piyasada yaklaşık 2 milyon 617 bin dolar değere sahiptir.

Bu para birimi piyasada en yüksek değerini 11 Eylül 2021 tarihinde 6,88 dolar ile görürken, en düşük değeri ise 2 Şubat 2022 tarihinde 0,4023 dolar olarak gördü. TL olarak baktığımızda ise en yüksek 93,25 TL olarak piyasada yer alırken en düşük değer olarak ise 5,45 TL olarak görüldü.

CYS Token Projesi Nedir

Cyclos projesi özelliği nedir?

Otomatik piyasa yapıcıları (AMM) ile yapılmasının yanı sıra likidite sağlayıcılara verdiği özgürlük ile göze çarpmaktadır. Cyclos, likidite sağlayıcıları ile tam fiyat seçilmesine izin vermektedir. Yani bu platform tahmini olarak piyasa değerini saptayarak, optimize edilen daha büyük sipariş alınmasını sağlamaktadır.

Cyclos, ayrıca olası likidite kayıpları içinde ekstra bir koruma sağlamaktadır. Herhangi bir varlık fiyatı likidite sağlayıcı fiyat aralığını yükseldiğinde, likidite devre dışı kalmaktadır. Sistem içerisinde yer alan likiditeler sermayeyi stratejik olarak dağıtarak farklı fiyat aralıklarına yerleştirebilir.

Whitepaper: CYS token nedir?

31 Temmuz 2021’de piyasada yer alan CYS token whitepaper, Shardul tarafından yazıldı.

CYS token whitepaper ile projede daha yüksek sermaye verimi alınması sağlarken likidite kullanım yüzdesi de iyileşmektedir.

Uniswap v3 ile Cyclos projesini karşılaştıran CYS token whitepaper, Cyclos’un kullanıcılardan herhangi bir ücret talep etmediğini; bunun yerine, kullanıcıların trade kârından pay aldığını belirtiyor. Cyclos, işlem ücretlerinin yeniden emirlere yatırabilmesine de olanak sağlıyor.

CYS token nereden ve nasıl alınır?

CYS token satışı kripto para borsaları üzerinden yapılmaktadır. Güvenilir borsalar üzerinden alım satım işlemleri gerçekleştirilebilir.

Cyclos (CYS) hakkında sorulan sorular

Cyclos (CYS) nedir?

Otomatik bir piyasa yapıcı olarak karşımıza çıkan Cyclos (CYS), sermaye yetersizliği sorunu çözmektedir. Likidite ile sorunsuz ve hızlı bir deneyim sağlamaktadır.

CYS Nereden Alınır

Cyclos’ı (CYS) farklı yapan özellik nedir?

Kullanıcılara farklı fiyat aralıkları seçmesine izin veren Cyclos, likidite ile tam fiyat saptaması yaparak otomatik piyasa yapıcılara özgür bir alan tanır.

Cyclos (CYS) hangi blok zincir ağını kullanır?

Cyclos (CYS), Solana (SOL) blok zincirini kullanmaktadır.

CYS token ne işe yarar?

Bu platform CYS token kullanılmasını sağlarken, bununla birlikte kullanıcılara yönetimde söz sahibi olma hakkı tanır.

CYS token arzı ne kadardır?

CYS token arzı da merak edilen sorulardan bir tanesidir. Bu tokenin toplam arzı 100.000.000 adettir.

Hilal Nas
hilalnas@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal