Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması Başkan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen '45.000 Öğretmen Atama' programına katılan Başkan Erdoğan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük atamasının bugün gerçekleştirildiğini ifade etti. İşte detaylar…

08.05.2023-12:09 - (Son Güncelleme: 08.05.2023-12:41) Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması Başkan Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti

Cumhuriyet tarihinin en büyük ataması Başkan Erdoğan’ın katılımı ile Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen '45.000 Öğretmen Atama' programında gerçekleşti. Programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, "'Şu kadar öğretmen atayacağız' diyerek bu iş olmuyor. Tarihinde ne yaptın, ne kadar öğretmen atadın? Bunları söyle…" diyerek muhalefete tepki gösteren Başkan Erdoğan, tek kalemde cumhuriyet tarihinin en büyük öğretmen atamasının bugün gerçekleştirildiğini ifade etti. Erdoğan ayrıca, atanan öğretmenlerin yarısının deprem bölgesinde görev yapacağını söyledi.

İşte Başkan Erdoğan’ın açıklamalarının satırbaşları; 

"Öğretmenlerin yarısı deprem bölgesinde görev yapacak"

"Son 10 yılda toplam 12 bin 98 engelli öğretmenimizi öğrencileriyle buluştuk. Bugün sizlerin de katılımıyla eğitim ordumuzu daha da güçlendiriyoruz. Yaklaşık 2002'de 500 bin öğretmenimiz vardı. Bu sayı 1 milyon 200 bine ulaştı. 'Şu kadar öğretmen atayacağız' diyerek bu iş olmuyor. Tarihinde ne yaptın, ne kadar öğretmen atadın? Bunları söyle…

"Tek kalemde en büyük öğretmen ataması"

Sizlerle birlikte ataması yapılan öğretmen sayısı 800 bini buluyor. Tek kalemde cumhuriyet tarihimizin en büyük öğretmen atamasını bugün gerçekleştiriyoruz. Atanacak öğretmenlerin yarısı deprem bölgesinde görev yapacak. 142 bin konutun ve köy evinin inşa sürecini başlatırken, 650 bin konutu yapıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz. Giden canlarımızı geri getiremesek de yıkılanın yerine çok daya sağlamını ve modernini yapacağız."

Cudi-Gabar'da keşfettiğimiz 100 bin varillik petrol petrol bölgesine şehit öğretmen Aybüke Yalçın'ın ismini verdik. Bütçede aslan payını eğitime ayırdık. Toplam eğitim bütçemizi 651 milyar TL'ye çıkardık.

"Türkiye Yüzyılını eğitim yüzyılı haline dönüştüreceğiz"

Her öğrencimizin kitaplarını ücretsiz veriyoruz. 5 milyon evladımıza günlük yemek sağlıyoruz. Öğretmenlik Meslek Kanunu hataya geçirdik. Bundan sonra da tüm kamu görevlilerimizle birlikte öğretmenlerimizin de refahı ve hayat kalitesini yükseltmeye devam edeceğiz. Türkiye Yüzyılı'nı eğitim yüzyılı haline dönüştüreceğiz.

Bu duygularla atamasını yaptığımız öğretmenleri bir kez daha tebrik ediyorum. Sizleri tekrar sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla."

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal