Cumhuriyet Gazetesi’nden Emekli Amirallerin Bildirisine İki Yüzlülük

Cumhuriyet Gazetesi, Türkiye’de emekli amirallerin yayınladığı darbe çağrısı yapan bildiriye destek verirken, yeni yazı dizisinde Avrupa’daki emekli amiraller ve halen görevdeki askerlerin yayınladıkları bildirileri eleştirdi.

15.05.2021-13:55 - (Son Güncelleme: 15.05.2021-14:23) Cumhuriyet Gazetesi’nden Emekli Amirallerin Bildirisine İki Yüzlülük

4 Nisan 2021 tarihinde Deniz Kuvvetlerinden emekli olmuş 104 amiral tarafından Montrö Bildirisi, 4 Nisan Bildirisi ya da 104 Emekli Amiral Bildirisi adlarıyla hükümeti uyaran ve darbe çağrısı yapan bir bildiri yayınlandı.

Bildiri sonrası Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bildiriyi yayınlayan 103 amiral hakkında TCK'nın 316/1 maddesinde yer alan 'Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma' nedeniyle soruşturma başlattı. 

Darbe çığırtkanı bildiriye karşı tepkiler çığ gibi büyürken, bildiride imzası bulunan 14 amiral gözaltına alınmış ve ifadelerinin ardından da serbest bırakılmıştı.

CUMHURİYET’TEN BİLDİRİYE DESTEK

Cumhuriyet Gazetesi de bildiri sonrasında ‘’104 emekli amiral ‘Möntrö’ ve ‘cüppeli amirale’ ilişkin açıklama yaptı. İktidar ‘darbe çağrısı’ dedi. Bitmeyen mağduriyet.’’ başlıklı yazısıyla yayınlanan bildiriye destek vermişti.

Bildiride imzası bulunan emekli amirallerin ifadesi alınmak üzere gözaltına alınmasının ardından ise Cumhuriyet Gazetesi, ‘’10 emekli amiral, Balyoz ve Ergenekon baskınlarını hatırlatan operasyonla gözaltına alındı. Möntrö savunmasına ve düşünceye linç’’ başlıklı yazısıyla duruma tepki göstermiş ve amiralleri savunmuştu.


‘’AVRUPA’DA FAŞİZM CANLANIYOR’’

Bugün itibariyle Cumhuriyet Gazetesi yeni bir yazı dizisine başladı.

Cumhuriyet, ‘’Avrupa’da faşizm canlanıyor’’ başlıklı yazısında ‘’Demokrasinin beşiği gibi görünen ülkelerde emekli ya da halen görevde olan askerler ırkçı bildiri yayımlıyor. Tüm bu hareketlilikler Avrupa’nın geçmişinde var olan faşizmin canlandırılmasının işareti.’’ İfadeleriyle Avrupa’da bildiri yayınlayan emekli ve halen görevdeki askerleri eleştirdi.

Türkiye’de yayınlanan darbe imalı bildiriyi destekleyen Cumhuriyet’in, Avrupa’da yayınlanan bildirilere ırkçı ve faşizm canlanması ifadeleriyle eleştirmesi sosyal medyada büyük tepki topladı.

Birçok sosyal medya kullanıcısı Cumhuriyet’in bu tutumunu iki yüzlülük olarak değerlendirip eleştirilerde bulundu.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal