Cumhurbaşkanlığı kararı ilan etti: 10 yaş altı çocuk sahibi kadınlara idari izin

Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden vatandaşlarla ilgili alınan kararlara bir yenisi daha eklendi. Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı kararına göre kamuda çalışan ve 10 yaş altında çocuğu olan kadınlara idari izin verilebilecek.

12.02.2023-10:58 - (Son Güncelleme: 12.02.2023-15:21) Cumhurbaşkanlığı kararı ilan etti: 10 yaş altı çocuk sahibi kadınlara idari izin

Tarihin en yıkıcı depreminin molozları altında kalan binlerce vatandaş ve onların acılarıyla kavrulan milyonlar gözünü arama kurtarma çalışmalarından gelecek iyi haberlere çevirdi. Depremden etkilenen vatandaşlara yönelik alınan kararlar ise bir bir açıklanıyor. Alınan son karar Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’ndan gelirken, karara göre kamuda çalışan ve 10 yaş altında çocuğu olan kadınlara idari izin verilebilecek.

Kadınlara İdari İzin Kararı

10 yaş altı çocuk sahibi kadınlara idari izin

Personel ve Prensipler Genel Müdürlüğü’nün yazısında, “Ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle eğitim ve öğretime ara verilmiş olup, kurum yöneticileri tarafından gerekli tedbirler alınarak hizmetlerin aksatılmaması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlara birim amirlerince 20 Şubat 2023 tarihine kadar idari izin verilebilecektir” denildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal