Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Masada üç önemli başlık var

Bugün Baştepe’de gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde son dönemdeki konular ele alınırken, ekonomik gelişmeler hakkında da görüşmeler yapılacak. İşte detaylar…

14.06.2023-11:35 - (Son Güncelleme: 14.06.2023-11:39) Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün toplanıyor: Masada üç önemli başlık var

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Baştepe’de toplanıyor. Yoğun bir gündemin ele alınacağı toplantıda öncelik ekonomik gelişmeler ve iç ve dış politikalara verilecek. 

Kabine toplanıyor! Masada önemli konular var

TRT Haber’de yer alan habere göre; Toplantıda öncelikli gündem ekonomideki gelişmeler olacak. Enflasyon ve fahiş fiyatla mücadele için atılacak adımlar görüşülecek. Asgari ücrete yapılacak ara zam konusunun da toplantıda ele alınması bekleniyor.

Afet bölgesi çalışmaları ele alınacak

Yeni kabine üyeleri ile gerçekleşecek olan toplantının bir diğer önemli konusu ise afet bölgesinde yürütülen çalışmalar.  Depremden etkilenen 11 ilde afet konutlarının yapımı sürüyor. Toplamda 650 bin deprem konutunun yapılması hedefleniyor. Depremzedelere konutların planlanandan daha erken teslim edilebilmesi için farklı formüller üzerinde duruluyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın hazırladığı çalışma da toplantıda değerlendirilecek.

Mihrab Kurt
mihrabkurt@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal