Cumhurbaşkanı'ndan Flaş İdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Yeni İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisleri ile Çevre Yatırımları Toplu Açılış Töreni'nde idam tartışmalarına yeni bir boyut getirdi.

26.11.2016-14:07 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Cumhurbaşkanı'ndan Flaş İdam Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları şöyle:

Fatih burada, Selim burada, Kanuni burada birçok sahabe burada yatıyor. Anadolu'ya adım attığımız günden beri bu coğrafyayı elimizde tutmak için büyük mücadele verdik. Selçuklu'dan Osmanlı'ya Cumhuriyet'e kadar çalıştık çabaladık. Hamdolsun milletimizin desteği ile önce Belediye Başkanı olarak bu şehre hizmet eme şerefine eriştik. Bu görevden hakısz, boynu bükük şekilde bu görevden ayrıldıktan sonra bu kez Türkiye'nin tamamına hizmet talebiyle yeniden milletimizin karşısına çıktı. Arkadaşlarımızla birlikte partimizi kurduk. İlk seçimde ezici bir çoğunlukla iktidara geldik. 14 yıl boyunca bir yandan içeride ve dışarıda kurulan tuzaklarla bir yandanda eşi görülmemiş hizmetlerde bulunduk. Devrim niteliğinde yatırımlar yaptık.

Amaç neydi Türkiye'yi girdiği büyüme sürecinde kendi kendine yeterli hale gelen ve mazlumlara destek veren bir ülke olma yolundan alıkoymaktı. Kardeşlerim Türkiye özellikle son 3 yıldır bir ateş çemberinden geçiyor. Bu mücadelenin adını doğru koymak lazım. Yeni bir kurtuluş savaşı veriyoruz. Bu ahlaksızlara bu terbiyesizlere şu ülkeye kaç tane ağaç diktiniz. Kardeşlerim biz milyonlarca değil milyarlarca ağaç ve fidan diktik. Biz bunu yaptık. Şu anda bu diktiğimiz fidanlar her yerde yeşeriyor. Bunlar Taksim'de 12-13 tane ağacın yeri değişti diye neler yapmadılar hatırlayın! Niye cibilliyetlerinin gereği bu onun için. Kararlı bir duruş sergiledik. Hırsızlık dediler. Halbuki hırsızın ta kendileri onlardı.

(İdam sloganı atan vatandaşlara cevap) Kardeşlerim bu konuyla ilgili düşüncelerimi söyledim. Hans'ın George'un ağzına bakarak karar vermem. Halka ve hakka yönelerek cevabımı veririm. Halkım idam mı diyor. Parlamentoya gelir. Onlarda idam derlerse bana gelir bende bunu onaylarım. Şimdi AB'deki birilieri Cumhurbaşkanı idam istiyor diyor. Milli irade vekillerine diyorsa yasalara göre bu karar Cumhurbaşkanına gelir. Bende bu istikamette kararımı veririm. Benim 248 tane şehidim var. Bunlar utanmadan sıkılmadan böyle bir şeye karar veremezsiniz diyorlar. Rabbimiz ne buyuruyor. Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Onlar diridirler. Onun için onların şöyle böyle demesi değil siz ne diyorsanız o önemli. Milli irade ne diyorsa odur. Şimdi anayasa değişikliği hazırlanıyor. Şu anda da görüldüğü kadarıyla iktidar partisi ve MHP ortaklaşa bir çalışmayı sürdürüyorlar. Temenni ederim ki buradan isabetli bir karar çıkar. Anayasa değişikliği için bu iki partinin sayıları yeterli değil. Kaynak:Sabah

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal