Cumhurbaşkanı Yardımcısından beklenen açıklama geldi! Asgari ücrete ek zam gelecek mi gelmeyecek mi belli oldu

Ülke genelinde büyük bir merakla araştırılan ve henüz net bir cevap bulunamayan asgari ücrete ek zam konusunda, yeni bir açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı asgari ücrete ek zam gelecek mi gelmeyecek mi konusunda tüm detayları paylaştı.

15.03.2024-15:45 - (Son Güncelleme: 15.03.2024-16:01) Cumhurbaşkanı Yardımcısından beklenen açıklama geldi! Asgari ücrete ek zam gelecek mi gelmeyecek mi belli oldu

Yeni yıla girilmesiyle beraber asgari ücretler zamlı şekilde yatırılmaya başlandı. Ocak ayı itibariyle asgari ücrete yapılan zamla vatandaşlar 17 bin 2 TL olarak hesaplarına maaş ödemelerini almaya başladılar. Yapılan zammın üstünden 2 ay geçmesiyle zam miktarı enflasyona yenik düştü. Vatandaşların zamlı şekilde almış olduğu 17.002 TL yavaş yavaş erimeye başladı. Bu noktada vatandaşlar Mart ayı itibariyle asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceği konusunda büyük bir telaş içerisine girdi. 

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Asgari ücrete ek zam yapılmayacak denmişti

Asgari Ücret Tespit Komisyonu yapmış olduğu toplantı sonucunda, Aralık ayının sonunda yeni yıla girmeden yeni asgari ücreti açıklamıştı. 17 Bin 2 TL olarak açıklanan asgari ücret açıklamada en çok merak edilen ise tek zammı yoksa çift zammı yapılacağıydı. Tespit komisyonu yapmış olduğu açıklamayla bu yıl içerisinde asgari ücrete tek zam yapılacak olduğunu; bu sebeple vatandaşların ikinci bir ara zammı beklememesi gerektiğinin altını çizmişti. 

Yatırılan zamlı maaşların üzerinden 2 ay geçmişken vatandaşlar şimdiden yeni bir karar alınıp alınmadığı konusunda detaylı araştırmalara başladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olan Cevdet Yılmaz ise asgari ücret ve emekli ek zammı hakkında detaylı konuşma gerçekleşti. Taleplere yönelik tek tek açıklamada bulunan Yılmaz, devlet bütçesinin sonsuz olmadığını dile getirdi. 

Asgari ücrete ek zam gelecek mi?

Cevdet Yılmaz: “Elimizdeki tüm imkanları kullanıyoruz!” dedi

Vatandaşlar tarafından gelen taleplere yönelik açıklamada bulunan Cevdet Yılmaz, olabildiğince ellerindeki tüm imkânları kullandıklarını ve bu konuda da yeni adımlar attıklarını dile getirdi. 

“Önümüzdeki dönemler içerisinde ülke ekonomisi büyüdükçe geliştikçe bizler de meyvelerini yemeye devam edeceğiz. Bütün kesimlere yönelik iyileştirme yaklaşımımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Bizim her daim önceliğimiz emekli vatandaşlar ve çalışanlar oldu. Bu konuda tereddüttünüz olmasın. Bütçe payına bakarak tüm detayları inceleyebilirsiniz. Gün geçtikçe emekli ve çalışan sayısı artığı için gerçekleştireceğimiz adımları detaylı bir şekilde ölçüp tartarak yerine getirmemiz gerekiyor.” sözlerini dile getirdi.

Buse Şenyürek
busesenyurek@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal