Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Şimdi Sıra Fırat'ın Doğusunda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ‘’El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız." açıklamasını yaptı.

16.11.2018-14:49 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-14:45) Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: Şimdi Sıra Fırat'ın Doğusunda

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, ‘’El Bab'daki başarıyı Fırat'ın doğusuna da taşıyacağız." açıklamasını yaptı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 35. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde gittiği Lefkoşa'da, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı'na (KTBK) bir ziyaret düzenledi. KTBK Komutanı Tümgeneral Yılmaz Yıldırım tarafından karşılanan Oktay, komutanlık içindeki müzede harekatla ilgili gerçek belgeleri ve malzemeleri inceledi. Oktay, komutanlığın bahçesine bir hatıra fidanı dikti.

Oktay daha sonra Fırat Kalkanı Harekatı ile teröristlerden temizlenen El Bab'daki Akil Tepe'de bulunan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı Güvenlik İşleri Genel Müdürü Yusuf Karaloğlu aracılığıyla askerlerle görüntülü telefon konuşması yaptı. Askerlere hitap eden Oktay, "El Bab için yüreğinize ortaya koydunuz. Orada çok hatıramız var. Gazilerimiz şehitlerimiz oldu. Tüm Türkiye'nin yüreği orada attı, bir destan yazdık. Bu sizin sayesinizde gerçekleşti. Sayın Cumhurbaşkanımız adına sizleri kutluyorum. Yaptığınız muhteşem iş için teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Oktay, sözlerine şu şekilde devam etti: "Hem Mehmetçik'imiz hem Suriyeliler hem de Özgür Suriye Ordusu için koşullar çok ağırdı. Türkiye'ye karşı oyun oynanmak istendi. Biz oraya girmekle ve El Bab'ı ele geçirmekle bu oyunu hep birlikte bozduk. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok net, kararlı bir duruşu vardı. Uluslararası topluluğun beklemediği bir andı ama özellikle Suriyelilerin bizi orada istediği dönemde oraya girdik. Şehitlerimiz, gazilerimiz oldu ama sabredince böyle güzel bir sonuca ulaştık. Siz orayı sağlam tutun. Zeytin Dalı'ndan sonra şimdi de İdlib'deyiz. Orada da silahlı kuvvetlerimiz ve ilgili tüm birimlerimizin gayretiyle aynı güvenliği sağlıyor olacağız. Münbiç'e geliyoruz ve oradan Fırat'ın doğusuna geçiyoruz. Hep birlikte yapacağız. El Bab'daki başarıyı Fırat'n doğusuna da taşıyacağız. Terör örgütlerini geldikleri yerlere göndereceğiz veya kazdıkları mezarlara onları gömeceğiz. Türkiye'ye karşı kimse bir oyunun parçası olamaz. Siz El Bab'da bunu gösterdiniz. Türkiye'nin şakası olmadığını herkes görmüştür. Bundan sonra da görecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal