Cumhurbaşkanı: Yalan Söylüyorlar Uçak Falan Yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çıkan yangınlara ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamalarında THK uçaklarına da konuştu.

30.07.2021-15:48 - (Son Güncelleme: 30.07.2021-17:42) Cumhurbaşkanı: Yalan Söylüyorlar Uçak Falan Yok!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını kılmak için Üsküdar ilçesinde bulunan Büyük Çamlıca Camii'ne geldi.

Erdoğan'a; Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de eşlik etti.

Namazdan sonra gazetecilerin sorularına yanıt veren Erdoğan, birçok bölgede etkili olan orman yangınları hakkında açıklamalar yaptı.

Alevlere Türk Hava Kurumu (THK) uçaklarının müdahale etmemesi hakkında çıkan tartışmaları da ele alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, THK’nın çıkan yangınlara müdahale edebilecek uçaklarının olmadığına dikkat çekti.

Bölgede alevlere müdahale eden araçların çok daha etkili olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı:

"Eğer bir milli bakış gerekiyorsa, ülke olarak millet olarak birlikte dayanışma içerisinde adım atacağımız bir konuysa herkesin aynı istikamete bakışı gerekir. Fakat bakıyoruz ki burada bile siyaset, burada bile spekülasyonlar, burada bile siyasi partilerin yaklaşım tarzları gerçekten üzüntü verici. Bizim bir tarafta ciğerimiz yanıyor.

''BÜTÜN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDECEĞİZ''

Ben Cumhurbaşkanı olarak bütün bakan arkadaşlarımdan ilgili olanlarını bölgeye anında göndermiş durumdayım. Bakan yardımcısı arkadaşlarımı anında bölgeye göndermiş durumdayım. Bütün imkanlarımızı seferber etmek suretiyle, burada dünyanın sayılı itfaiye örgütlerinden biz sahibiz.

Bunların anlattığı gibi değil. Yok THK’nın uçakları varmış da. Neye göre söylüyorsun bunu?  Neyi biliyorsun da söylüyorsun. THK’nın şu anda elinde buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak filan yok. Bunlar duymaz uydurur kabilinden uyduruyorlar. Biz burada 45 fonksiyonel helikopterle çalışıyoruz.

Bunların yanında şu anda biz bugün itibariyle uçak sayımız 5-6’ya çıkmış vaziyette. Bu uçaklarla Rusya’dan aldığımız uçaklar var, Ukrayna’dan aldığımız uçaklar var ve az önce yaptığımız görüşmeler neticesin Azerbaycan da bir amfibik uçağını gönderecek bunlarla beraber 6-7 uçak sayısını bulacak.

Bu uçaklar amfibik olmak suretiyle çok daha tesirli. Çok daha suyu alıp çok seri yangın söndürmeye ulaşabilen bu uçaklar en modern anlamda bir etkinlik arz ediyorlar. İHA’larla da özelikle bölgelerin durumlarını sürekli inceliyoruz.

''BİN ARAZÖZ YANGIN BÖLGESİNDE ÇALIŞIYOR''

Bunlarla beraber bin 80 arazöz şu anda yangın bölgesinde çalışmakta. Bin 80 arazözden bahsediyorum, dikkat edin. Bunlar, bunları bilerek konuşmuyor ki. Sanki hiçbirşey yok, biz sadece seyrediyoruz. 280 su tankeri şu anda aktif olarak çalışıyor.

2 bin 270 ilk müdahale aracı yine aktif çalışıyor. İş makinelerinde 660 dozer ve iş makinesi, 1 yangın tankı aktif olarak devrede. Ve işçi noktasında ise 10 bin 550 itfaiye işçisi aktif olarak görevde. 4 bin 110 teknik eleman yine bölgede çalışıyorlar. Bir diğeri ise 6 bin 440 orman muhafaza memuru çalışıyor Bin 140 noktada ise orman yangınları ile şu anda mücadele devam ediyor."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal