Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Talimatı Verdi! Fiyat Vurguncularına Geçit Yok

Son dakika haberine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da talimatı ile ekonomi alanında atılacak önemli adımlara hız verildi. AK Parti Hal Yasası'nı gündemine aldı.

20.09.2021-09:34 - (Son Güncelleme: 20.09.2021-10:29) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Talimatı Verdi! Fiyat Vurguncularına Geçit Yok

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile ekonomi alanında atılacak adımlara hız verildi. Ekonomi kurmayları ile AK Parti'nin Meclis ayağının yasalarla destek vereceği ortak çalışma ile enflasyon hayat pahalılığı ve fiyat artışlarındaki spekülasyonlarla mücadele edileceği bildirildi.

1 Ekim'de Meclis'in de açılması ile beraber vatandaşları ve mükellefleri de rahatlatacak düzenlemelerin yer aldığı ekonomi paketlerinin de teker teker yasalaşması beklenilmektedir. 

Fiyatlardaki doğal olmayan yükselişler Ticaret Bakanlığı tarafınca denetlenirken, saha içerisinde ise yapılan çalışmalar kontrollerle sıkılaştırıldı.


HAL YASASI AK PARTİ GÜNDEMİNDE 

AK Parti kaynakları, ''Adımlar atılmaya başlandı, bunun meyvesini önümüzdeki aylarda göreceğiz. Özellikle spekülasyon çok fazla. Dolar artıyor diye fiyatlar artıyor, dolar inince fiyatlar düşmüyor. Bu fiyat spekülatörlerine izin verilmeyecek. Üretici, tedarikçi ve perakendeci işletmelerin girdi maliyetlerindeki artış gibi haklı herhangi bir sebebe dayanmadan fahiş fiyat artışına gitmesi, serbest piyasa ekonomisi ile açıklanamaz. Ayrıca serbest ticareti ve piyasa dengesini bozan veya tüketicilerin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunulamaz. Bu önlemek için devletin bütün kurumları çalışıyor'' değerlendirmeleri yer aldı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, fahiş fiyat yükselişinin önüne geçilebilmesi için üreticiden tüketiciye ulaşım zincirini sağlamakta olan Hal Yasası'nın çıkarılması da gündemde. Hal Yasası ile yüksek fiyatların yansımakta olan gıda fiyatlarında aracılık maliyetlerinin de düşürülmesi sağlanacak.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal