Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Türkleri İçin Sahaya Çıkıyor!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin yıllardır uğraştığı zorluklar için gerçekleştirilen Kıbrıs Barıs Harekatı'ının yıl dönümünde bir gösteri maçında Şöhretler Karması ile sahada olacak.

11.07.2021-17:21 - (Son Güncelleme: 11.07.2021-17:21) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kıbrıs Türkleri İçin Sahaya Çıkıyor!

Kıbrıs Türklerinin uğradığı baskı ve zulmü ortadan kaldırmak ve Ada'ya barışı getirmek amacıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47. yıl dönümü Lefkoşa'da 16-19 Temmuz tarihleri arasında kutlanacak. ' Bir Dünya Kuzey Kıbrıs ' sloganı ile gerçekleştirilecek festivalde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar ve eski futbolculardan oluşan ' Şöhretler Karması ' maçında sahaya çıkacak.

Lefkoşa Atatürk Stadyumu ek sahasında gerçekleştirilecek festivalde Kuzey Kıbrıslı genç tasarımcıların eserlerinden oluşan el sanatları çarşısı, spor turnuvaları, sanat atölyeleri, yaz sineması, okçuluk deneyimleme gibi birbirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. Katılımın ücretsiz olduğu, konserlerin, etkinliklerin ve yurtdışından gelecek sürpriz ünlü konukların Kıbrıs Türkleri ile buluşacağı festivalde coşku Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa'da düzenlenecek zafer alaylarıyla sokaklara taşacak.

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, yapmış olduğu açıklamalarda ; 

' Ada'nın ortak sahibi Kıbrıs Türkü'nün varlığına kasteden teşebbüsü nihai olarak bertaraf eden 20 Temmuz 1974 Barış Harekatı'nın 47'inci yıl dönümü vesilesiyle 16-19 Temmuz tarihleri arasında Uluslararası Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali düzenleyeceğiz. Festival, Kuzey Kıbrıs'ı dünyaya, dünyayı Kuzey Kıbrıs'a bağlayan turizme, eğitime, ekonomiye, kültüre, doğaya ve asırları aşan tarihi birikime vurgu yapan 'Bir Dünya Kuzey Kıbrıs' sloganı ile gerçekleşecek. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Kültür ve Spor Festivali'yle hedefimiz Kuzey Kıbrıs Türkleri'nin dünyaya kattığı bu değerleri uluslararası arenada görünür kılmak. ' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal