Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Brüksel Ziyareti AB Basınının Gündeminde

AB medya kanalları, Brüksel’de yapılan görüşmelerde Türkiye’nin göçmen konusunda kararlı olduğunu ifade ederken, Avrupa liderlerinin bu isteklere uymaktan başka çareleri bulunmadığını kaydetti.

10.03.2020-11:31 - (Son Güncelleme: 10.03.2020-15:12)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ve AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile Brüksel'de bir araya gelerek, ilk olarak Yunanistan hududunda yaşanan mülteci krizi olmak üzere birçok konuyu ele aldı.

Yıllardır kapılarını Suriye’deki savaştan kaçan milyonlarca insana açan Türkiye’nin, Avrupa Birliği’nin bu konuda yetersiz olduğu gerekçesiyle Avrupa kapılarını açma kararı, görüşmenin öne çıkan konusu oldu.

"ERDOĞAN AB'Yİ TEHDİT EDİYOR"

AB medya organı Euronews, Avrupa Birliği’nin konuya ilişkin sorumsuzluğunu örtbas etmek için kışkırtıcı ifadeler kullandı.

Avrupa Birliği’nin, mülteci sorununa ilişkin yapılan anlaşmaya uyarak vadedilen 6 milyon euronun çoğunu Türkiye’ye aktardığını öne süren Euronews, Erdoğan’ın anlaşma şartlarının yerine getirildiğini kabul etmediği ifade etti.

"TÜRKİYE'NİN DEDİĞİNİ YAPMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK"

Mülteci krizine ilişkin AB’nin daha fazla sorumluluk alması gerektiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ifadelerenin, AB için "tehdit” niteliğinde olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin, bazı AB liderleri için şantaj anlamına geldiğini iddia eden Euronews, “AB liderleri 2015’deki gibi bir krizden ne pahasına olursa olsun kaçınılması gerektiğini de biliyorlar. Sonuçta Erdoğan'a ne istediğini vermekten başka seçenekleri olmayabilir.” ifadelerine yer verdi.

YUNAN MEDYASI

Yapılan görüşmelerden rahatsız olan Yunan medyası ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yunanistan’ın AB'yi hakkı olmayan kârları yönlendirmek için kullanmasına izin vermeyeceğiz." sözlerini kullanarak, Türkiye’nin mülteci krizinde Avrupa sınır kapılarını açmasının Türkiye’nin gücünü göstermeyi hedeflediğini kaydetti.

Alman Die Welt de görüşmelerin önemine dikkat çekerek ortaya çıkan krizin sorumlusunun Türkiye olduğunu öne süren kaynaklar arasına girdi.

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal