Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığın MGK toplanıyor! Masada 3 kritik konu var!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek MGK Toplantısı’nda ele alınacak konuların başında İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu yer alacak.

25.05.2022-10:14 - (Son Güncelleme: 25.05.2022-10:36) Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığın MGK toplanıyor! Masada 3 kritik konu var!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilecek yılın üçüncü MGK Toplantısı’nda ele alınacak konuların İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik başvurusu, Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu ile Yunanistan'ın silahlanma faaliyetleri başta olmak üzere birçok stratejik bölgesel ve ulusal güvenlik konularının yer alması bekleniyor.

Toplantıda ana başlıklar

İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği başvurularına ilişkin Türkiye’nin gösterdiği tavır ve başvurular için öne sürülen kriterlerin toplantıda ana başlıklar olması planlanıyor. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşında konu maddeleri arasında yer alması beklenen toplantıda, Türkiye'nin barış için yürüttüğü çalışmalar, ara buluculuk ve kolaylaştırıcılık faaliyetleri ile insani yardım ve kalıcı ateşkes konuları masaya yatırılacak.

Toplantıda ana başlıklar

Uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunması

MGK Toplantısı’nda ele alınacak bir diğer önemli konu Yunanistan’ın yürüttüğü silahlanma faaliyetleri gündemde olacak. Bu kapsamda Ege, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz'deki gelişmelerin değerlendirileceği toplantıda, Türkiye ve KKTC'nin Doğu Akdeniz'de uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarının korunmasına yönelik çalışmaların masada olması bekleniyor.

Pençe-Kilit Operasyonu ve sınır güvenliği

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu ile sınır güvenliği kapsamında gerçekleşen faaliyetlerin de toplantıda ele alınacak önemli başlıklar arasında yer alması planlanıyor. PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı gerçekleştirilen operasyonların toplantıda görüşülmesi öngörülüyor.

Pençe-Kilit Operasyonu ve sınır güvenliği

Bu operasyonlar başlayacaktır

Son gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımlarıyla ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz. Ülkemize ve güvenli bölgelerimize sık sık yapılan saldırıların, tacizlerin, tuzakların merkezi konumundaki alanlar harekat önceliğimizin başında yer almaktadır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, istihbaratımız, emniyet güçlerimiz hazırlıklarını tamamlar tamamlamaz bu operasyonlar başlayacaktır." ifadelerini yer vermişti.

Ertuğ Güveniş
ertugguvenıs@outlook.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal