Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan zam talimatı geldi: “Yeni çalışma yapılsın!”

Türkiye'de emeklilere verilen aylıklarla ilgili önemli bir gelişme yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, Hazine ve Maliye Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanları, emeklilik aylıklarında önemli bir artışa gidilmesi yönünde karar aldı.

25.01.2024-09:32 - (Son Güncelleme: 25.01.2024-11:16)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılan zam oranlarının yüzde 49.25'e yükseltilmesiyle ilgili çalışmanın detayları ortaya çıktı. Başkan Erdoğan'ın işçi, esnaf emeklileri ile memur emeklilerinin maaşlarını eşitleme çalışması,  "İşçi, esnaf ve memur emekli maaş zamları ile ilgili yeni bir çalışma yapılsın."  talimatının ardından hazırlıklar hızla tamamlandı. 

İki kesimden de talep geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla işçi, esnaf ve memur emeklilerine maaş zammı sonrasında, insanlardan gelen taleplerin artması üzerine AK Parti teşkilatları devreye girdi. Zamların açıklanmasının ardından seçim bölgelerine giden AK Partili milletvekilleri, iki kesimden de ‘zamlar eşitlensin’ talebiyle karşılaştı.

Zam çalışmalarına başlanıldı.

Çalışmalara başlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi, esnaf ve memur emekli maaşlarında eşitsizlik giderimi amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Daha sonra alınan kararla işçi, esnaf ve memur emeklilerine yüzde 49.25 oranında zam yapılması için çalışmalara başlanıldığı kamuoyuna duyuruldu..

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal