Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz ek zammı hakkında açıklama! Asgari ücrete ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında net ve brüt olarak asgari ücret ne kadar?

Birçok asgari ücretle çalışan işçi, Temmuz ayında gelecek olan ek zam hakkında Cumhurbaşkanı'ndan açıklama geldi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları merak ediliyor. Peki, asgari ücrete ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında net ve brüt asgari ücretin ne kadar olacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

16.04.2022-14:31 - (Son Güncelleme: 16.04.2022-14:31) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Temmuz ek zammı hakkında açıklama! Asgari ücrete ek zam gelecek mi? 2022 Temmuz ayında net ve brüt olarak asgari ücret ne kadar?

Enflasyonla mücadeleden dolayı asgari ücrete gelecek olan ek ücret zammı yeniden gündemdeki yerini aldı. Bunun üzerine milyonlarca asgari ücretle çalışan, Temmuz ayında gerçekleşecek olan zam hakkında araştırma yapmaya başladı. Şimdiden maaşların ne kadar olacağını merak edenler arama motorlarında sıklıkla "Asgari ücrete ek zam gelecek mi?, Net ve brüt asgari ücret 2022 Temmuz ayında ne kadar olacak?" gibi başlıklara yer veriyor.

Ocak ayında gerçekleştirilen %50 oranındaki zamla net asgari ücret 4 bin 253 TL olmuştu. Bununla birlikte emekli maaşı, işsizlik, engelli, evde bakım aylıkları ve benzeri ödemelerde de artışa gidilmişti. Geçen yıla kadar her yıl bir kere uygulanan asgari ücret zammı, bu sene Temmuz ayında yeniden uygulanma ihtimaliyle gündemde yer alıyor.

Bu konu dahilinde ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Memur ve emekli maaşı, işsizlik maaşı, 65 yaş aylığı, evde bakım aylığı, sigorta primi gibi pek çok kalemi etkileyen asgari ücret ek zammının ne kadar olacağı büyük bir kesim tarafından merak edilen konuya dair açıklamalarda bulunan Erdoğan'dan aynı zamanda bir müjde geldi.

Asgari ücret Temmuz zammı

Asgari ücrete ek zammı gelecek mi?

Asgari ücret ara zammı için görüşmeler yapılmaya başlandı. Birçok politikacı tarafınca değerlendirilen yüksek olasılıkla bazı görüşler rekor zammın henüz başında olunduğu yönünde.

2022 Temmuz ayında net ve brüt olarak asgari ücret ne kadar olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan ziyaretinin ardından gazeteciler tarafından kendisine yöneltilen "Temmuz'da asgari ücrete ek zam olacak mı' sorusuna "Vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapacağız" şeklinde yanıt verdi.

Gazeteciler tarafından yöneltilen, "Vatandaşın enflasyona ezdirilmeyeceği vurgusunu sık sık yapıyorsunuz. Asgari ücret de kastedilerek Temmuz ayında ücretlerde, maaşlarda bir artış yapılacağı konuşuluyor. Temmuz'da asgari ücrete ikinci bir zam gündemde mi? Bir yandan da emekliler bayram ikramiyesini merak ediyorlar. Bir bayram müjdeniz olacak mı? sorusunun ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara, yapmayacakları ya da yapamayacakları bir şeyi söylemeyi tasvip etmediğini asgari ücret konusunda tespit çalışmaları için bir komisyonun olduğunu vurguladı. Komisyonun her sene toplandığını, bunun vaktinin Aralık ayı olduğunu söyleyen Erdoğan, "Vakti geldiğinde de asgari ücretle sorumlu olan sendikalar ve Çalışma Bakanlığım otururlar konuşurlar, adımı atarız. Durum bu." şeklinde devam etti.

"Asgari ücret için 2022'de örülmemiş bir zam yaptık"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Başta bakanım olmak üzere sendikacılarla zaten sürekli irtibat halindeler, görüşüyorlar. Böyle bir şey var mı yok mu onu biz de görüyoruz zaten. Biliyorsunuz daha yeni asgari ücrette görülmemiş bir zam yapmak suretiyle asgari ücreti farklı bir noktaya çektik." ifadelerinde bulunurken, asgari ücretin gerçekten vatandaşı enflasyona ezdiriyorsa, yapılacak görüşmelerin belirlenmesinin de buna göre yapılacağını söyledi.

Bir sonraki adımda emeklilerle ilgili artışlar yaptıklarını söyleyen Erdoğan, "Bundan sonra da vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Asgari ücrette nasıl artış olur?

Asgari ücrette bir artışın söz konusu olması için Temmuz ayında yeniden belirlenmesi için yasal bir değişiklik yapılması gerekmektedir. Buna göre yılda sadece bir kere toplanan komisyonun ikinci kez toplanması gerekmektedir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal