Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat Geldi! Ayçiçek Yağı, Tereyağı, Yumurta ile Peynir Fiyatları Düşecek mi?

Ayçiçek yağından peynire, tereyağından yumurtaya kadar pek çok üründeki fiyat zamları ilgi çekerken, gıda fahiş fiyatlarıyla alakalı yeni bir gelişme oldu. Konuyla alakalı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a genel şikayetin gelmesi üzerine bu meselenin muhakkak çözüme ulaştırılması için talimat verdiği belirtildi.

24.01.2021-14:41 - (Son Güncelleme: 24.01.2021-14:41) Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Talimat Geldi! Ayçiçek Yağı, Tereyağı, Yumurta ile Peynir  Fiyatları Düşecek mi?

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la İstanbul’da yaptığı müzakerede istek ile tavsiyelerini gündeme oturdu. Müzakerede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a genel kapsamlı memnuniyetsizliğin iletildiğini ifade ederken Erdoğan'ın da "Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

CNN Türk Ankara muhabiri Gülşen Coşkun da meseleye ilişkin ayrıntıları canlı yayında paylaştı:

"Öncelikli talep kredi taksitlerinin bir yıl ertelenmesi, uzun süre kapalı kalan dükkanlar nedeniyle gelir elde edemiyoruz, krediler de ertelensin talebi var.

Doğrudan nakit desteği sürsün talebi var. Bunun dışında doğalgaz, elektrik, su ve SGK borçları 1 yıl ertelensin talebi var. Kafe ve restoranlar HES kodu ile açılsın önerisi geldi. Ticari araçlara indirimli akaryakıt sağlanması istendi. Prim borçlarının da görüşülmesi istenen talepler arasında. TESK Başkanı Palandöken bizzat kendisi iletti bu talepleri. Taleplerin kabinede ele alınacağı ifade edildi. İlgi bakanlıkların incelemelerde bulunacağı öğrenildi. Önümüzdeki hafta bir kabine toplantısı gerçekleşmesi beklentisi var.

Özellikle son günlerde bazı ürünlere yönelik olarak misal zeytinyağı, ayçiçek yağı, bebek maması, yumurta gibi ürünlerde fahiş fiyat artışı vardı. Başka ürünlerde de var aslında bir taraftan denetimler sürüyor. Bu ürünlere ilişkin genel kapsamlı şikayet iletildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 'Bu konuyu mutlaka çözüme ulaştıracağız' dediği öğrenildi. Bu konuyla başka ne gibi adımlar atılabilir, denetimlerin sıklaşması mı olacak yeni ek çareler gelecek mi bu konuda önemle takip ettiğimiz başlıklar arasında."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal