Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sigara Yasağı Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Baylar bayanlar içmeyin bu sigarayı. Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki inanın bu haramdır. Sigaranın elektroniği mi olur? Elektronik sigara üretmek için bizden yer istediler, vermedik, vermeyeceğiz'' açıklamasında bulundu.

20.10.2019-18:28 - (Son Güncelleme: 20.10.2019-19:32)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 11. Rize Tanıtım Günleri kapsamında düzenlenen "Bırakalım Sigarayı, İçelim Rize Çayı" programında konuştu.

"SİGARA HARAMDIR"

"Baylar bayanlar içmeyin bu sigarayı. Cumhurbaşkanı olarak sevdiklerime diyorum ki inanın bu haramdır. Diyanet İşleri Başkanımız da söyledi haramdır dedi. Niye? Vücuda zararı var mı? Var. Öyleyse haram. Elektronik sigara sigaranın elektroniği mi olur? Bizden özellikle yer istiyorlar vermedik vermem. Elektronik sigara üretmek için bizden yer istediler, vermedik, vermeyeceğiz.

Marka olarak da söyleyeyim sigaranın da Philip'i var. Türkiye'de yatırım yapacakmış, o yatırımı siz gidin başka bir yerde yapın. Kaçak olarak ülkeme sokuyorlar. Ticaret Bakanıma da söylüyorum bunları asla ülkemize sokmayacağız. Bunlar vatandaşımı zehirleyerek zengin oluyorlar.

Şimdi tek tip paket (sigara) uygulamasına geçiyoruz. Duman odaları diye tarif edilen sigara içme ortamlarını biz de devreye alacağız. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun, sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur. Bizim topraklarımızın mahsulü ve bizim milletimizin alın teri olan ürünler, başkalarının değil ülkemizin zenginleşmesine hizmet etmelidir. Bizim çayımız, artık sadece Rize’yi değil, bütün Türkiye’yi temsil edecek küresel bir markaya dönüşmelidir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal